Актуелне вести

Додела награда из Фондације “Мали Принц”

У Свечаној сали Академије уметности на Петроварадинској тврђави, 25. априла 2017. године, са почетком у 12 часова биће додељене награде Фондације “Мали Принц” која већ четрнаесту годину за редом награђује по једног студената Департмана музичке, ликовних и драмских уметности за остварене врхунске резултате у тим уметничким областима.

Оснивачи Фондације су госпођа Александра Веђеци Бошков и Антонио Веђеци, а од оснивања до данас њоме руководи директорка госпођа Ксенија Блажић. Награда је новчана и износи 1500 евра у динарској противвредности.

У Галерији „Хол“ Академије уметности на Петроварадинској тврђави приликом свечане доделе награда Фондације „Мали принц“ гости ће моћи да погледају изложбу радова седам студената Департмана ликовне уметности који су били кандидати за награду Фондације „Мали принц“ међу којима и радове награђеног студента, а на самој прослави да чују и награђене студенте са Департмана музичке уметности и Департмана драмских уметности.

Дизајнерско решење дипломе награде ауторски је рад ванредног професора Академије уметности Владана Јолера, а решење плакете доценткиње Мирјане Благојев.

Ове године, под покровитељством Фондације, Академија уметности биће домаћин фотографу-документаристи Дидијеу Рифу из Лугана (Швајцарска) који ће одржати фотографску радионицу 26. и 27. априла намењену студентима Академије уметности.

  • 19/04/2017