ФЕСТИВАЛ СТУДЕНТСКОГ ПОЗОРИШТА

ФЕСТИВАЛ СТУДЕНТСКОГ ПОЗОРИШТА

28.11 – 02.12.2013.

 

Академија уметности у Новом Саду у сарадњи са Српским народним позориштем по први пут организује Фестивал студентског позоришта на ком ће током четири фестивалска дана бити приказане студентске представе драмских факултета / академија из региона.

 

Свечано отварање Фестивала студентског позоришта одржаће се у четвртак 28. новембра 2013. у 18 часова у Мултимедијалном центру Академије уметности у Новом Саду (Ђуре Јакшића 7).

 

Након свечаног отварања, у 19.30 часова такође у Мултимедијалном центру биће приказана представа „Буре Барута“ по тексту Дејана Дуковског у извођењу студената III године Глуме Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Бориса Исаковића и вишег стр. сар. Миљана Војновића.

 

На Фестивалу учествују: Академија за гледалишче, радио, филм ин телевизијо у Љубљани, Академија за драмске умјетности у Загребу, Академија сценских умјетности у Сарајеву, Факултет драмских умјетности на Цетињу, Факултет за драмски уметности у Скопљу, Факултет драмских уметности у Београду, Свеучилиште у Ријеци и као домаћин Академија уметности у Новом Саду.

 

Фестивал студентског позоришта су подржали Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и Градска управа за културу Града Новог Сада.

 

УЛАЗ НА ЗВАНИЧАН И OFF ПРОГРАМ ЈЕ СЛОБОДАН.

 

Прилог: Програм Фестивала студентског позоришта.

 

Сродне вести