Фестивал ноћног неба

#
}}

Фестивал ноћног неба
Субота, 17. јун 2017. године у 19:00 часа
Планетаријум
Петроварадинска тврђава

Пројекат “Фестивал ноћног неба” је конципиран као производ једносеместралне сарадње Катедре за Нове медије Академије уметности, АДНОСа (Астрономско душтво Нови Сад) и Департмана за Физику, Природно математичког факултета Новог Сада и замишљен је као једновечерњи догађај који приказује резултате ове сарадње, као и догађај у оквиру Завршне изложбе радова студената Департмана ликовне уметности.

 

 

Фестивал планира да прикаже радове студената Академије уметности инспирисане овом сарадњом, реализује радионицу за децу, пројекције филмова инспирисане астрономским феноменима у сарадњи са “Shortz” фестивалом и предавања астрофизичара из АДНОСа на отвореном.

Замишљен као пилот програм овај Фестивал осим што приказује позитиван пример сарадње два факултета у оквиру Универзитета у Новом Саду формулише и афирмативни контекст идеје о популаризацији науке и уметности и њихове неминовне испреплетености.

Такође, Фестивал отворено и приступачно представља новосадској публици различитих узраста представља аспекте те испреплетености и отвара дијалог о занимљивим новим феноменима кроз синтагме уметност инспирисана наукоми наука на трагу креативног.

Фестивал такође и децентрализује градске културне догађаје смештањем на Тврђаву и нуди нови некомерцијални и квалитетан аспект културној понуди Новог Сада.

Сродне вести