Изложба/перформанс пројекта From Noise to Sound

#
}}

Изложба/перформанс
From Noise to Sound
Субота, 01. јун 2019. у 20.00
Културна станица Свилара

Изложба – перформанс у оквиру међународног пројекта Академије уметности под називом FROM NOISE TO SOUND свечано ће бити отворена у суботу, 1. јуна 2019. године у Културној станици Свилара са почетком у 20 часова.

Изложба/перформанс представља кључну активност међународног пројекта „FROM NOISE TO SOUND“ који се финансира средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund).

Тема пројекта је савремена скулптура у Новом Саду, а на изложби/перформансу ће бити представљене звучне инсталације које су направљене од војног отпада у чију израду су били укључени уметници, научници, професори и студенти из Новог Сада, Познања, Печуја и Банске Бистрице.
На изложби 1. јуна студенти-музичари из сва четири града изводиће композиције посебно компоноване за ову прилику.

Улаз на изложбу је слободан.

Предвиђено је такође претпремијерно извођење композиција на инсталацијама на неколико локација у центру града током петка, 31. маја 2019. у поподневним часовима. Циљ ових кратких извођења је стварање интеракције са пролазницима у граду – људима који “користе” јавни простор како би привукли пажњу грађана на значај уметности у јавном простору и утицај који савремена скулптура / инсталација може да има на њихов свакодневни живот.

Сродне вести