Изложба радова „Баријере“

Sanja Zigic Barijere
}}

Изложба радова „Баријере“
Галерији „Ла Виста“
Мите Ружића 2

Отварање изложбе радова Сање Жигић, стручног сарадника на Катедри за графику под називом „Баријере“ одржаће се 10. септембра 2019. у Галерији „Ла Виста“ са почетком у 19 часова.

Изложбу ће отворити мр Данило Вуксановић.

О изложби:
БАРИЈЕРЕ
(Текст из каталога)
Препреке, блокаде, ограничења, кочнице, отпор, заврзламе, зачкољице, сметње, спречавање… Све су то синоними за баријере. Дигиталне графике само су сегмент уметничког истраживачког рада у оквиру овог пројекта. Основни мотив који се приказује јесте мотив баријера. На самом почетку промишљања био је дословно приказан а нешто касније симбол баријера сводим тј. апстрахујем на линеарне представе које се понављају и дајем им нове визуелне
симболичке, контекстуалне и концептуалне вредности. У друштву и друштвеним збивањима проналазим креативани изазов за стварање и овај уметнички истраживачки рад представља одраз свакодневних дешавања и личних искустава.
Серију радова „Баријере“ започела сам пре 5 година и првобитна идеја била је да се овај пројекат заснива претежно на основним принципима компоновања где су главни носиоци цртеж и боја најдоминантнији.

Истраживањем и продубљивањем теме обим интересовања убрзо се проширио. Поред основних ликовних настају и надопуњују се нове симболичке и контекстуалне вредности. Баријере на новонасталим радовима логичан су след мог досадашњег рада. Симболика одређених елемената у раду може да се тумачи на више начина и публици су на тај начин представљене многе теме и само од перцепције публике зависи која ће бити доминантна, а која не.

Сања Жигић

Related Posts