Изложба „Tatto“ Радета Тепавчевића

}}

Изложба радова „Tatto“
Раде Тепавчевић
Уторак, 26. јун 2018. у 20.00
Галерији СУЛУВ

Изложба слика под називом „Tatto“, Радета Тепавчевића студента мастер студија у класи проф. Драгана Матића биће свечано отворена  у уторак, 26. јуна у Галерији СУЛУВ са почетком у 20 часова.  Изложба „Tatto“ је део програма сарадње Академије уметности, Департмана ликовних уметности и Савеза удружења ликовних уметника Војводине.

*О изложби:*

Поставка *Таттоо* бави се третманом животиња у савременом друштву, а у циљу огољивања савремених адвертајзинг трикова који годинама уназад покушавају да сведу живот на константну куповину. Бирајући животиње, пре свега псе као пријатеље човека, Тепавчевић не задире само у третман животиња, пошто се пас лако може схватити као симбол, симбол човека окованог адвертајзингом.
Веома ироничне слике праћене слоганима преузетим управо из адвертајзинга упућују на бесмисао константне потребе за стварима, и веома лако обелодањују знак једнакости између живих бића и ствари, који је одавно успостављен у капитализму. Са друге стране Тепавчевић се бави и неким социолошким феноменима везаним за савремено друштво у Србији, попут насиља. Сликарски рукопис и избор материјала откривају пунк бунт којим Тепавчевић критикује савремено друштво. Слике позивају да се пробудимо и превазиђемо
механизме који прете да прогутају рационалну мисао, механизме који нас жигошу попут тетоваже.

Изложба је отворена до 6. јула 2018.

Сродне вести