ПРОСЛАВА ЧЕТРДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

ПРОСЛАВА ЧЕТРДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

Академија уметности Универзитета у Новом Саду прославља ове године четрдесету годишњицу постојања. Скупштина Аутономне Покрајине Војводине је пре четрдесет година 22. априла донела одлуку о оснивању високошколске установе која ће деловати у области музичке, ликовних и драмских уметности. Са својих преко педесет студијских програма на основним и мастер студијама и преко 800 студената новосадска Академија уметности је данас једна од водећих уметничких установа високог образовања у региону.

Централна прослава обележавања 40. годишњице Академије уметности ће се одржати у уторак 22. априла 2014. и обухвата свечану академију у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ са почетком у 12 часова и концерт Симфонијског оркестра Академије уметности, Војвођанског мешовитог хора и Мешовитог хора Академије уметности који почиње у 20 часова у новосадској Синагоги.

Осим централне прославе, у периоду од 14. до 29. априла, Академија ће циклусом догађаја обележити свој 40. рођендан и то ће бити прилика да се још једном потврди њен квалитет и домети у високошколском образовању у области уметности како пред широком тако и пред стручном јавношћу.

Детаљан програм прославе можете погледати овде.

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ

 

Сродне вести