МАЈСТОРСКИ КУРС ЗА ТРОМБОН

#

Ђерђ Ђивичан, мађарски тромбониста и педагог ће у оквиру свог гостовања у Новом Саду, где са Војвођанским симфонијским оркестром изводи „2. Концерт за тромбон и оркестар“ Рудолфа Бручија, одржати и мајсторски курс. Курс ће се оджати 28. и 29. марта, у просторијама Српског народног позоришта, оркестарска сала за пробе од 15.00 до 20.00 сати.

Ђерђ Ђивичан
Рођен је у Оросхази у Мађарској. Студирао је у класи професора Иштвана Шимона на Музичкој академији Универзитета у Сегедину (Мађарска). Од 2001. до 2003. године студирао на Универзитету за музику у Фрајбургу (Немачка) код професора Бранимира Слокара. Између 2003. и 2005. године је студирао у солистичкој класи на Универзитету уметности у Берну (Швајцарска). Освајао је награде на многим такмичењима међу којима је и 1. место на националном такмичењу Мађарске, а 2003. године је освојио 1. награду на Међународном такмичењу у Порцији (Италија). Солиста је Симфонијског оркестра Берлинског радија од 2002. до 2004. године.

Од 2013. године је соло тромбониста Катарске филхармојије. Члан је Слокар квартета тромбона и један од оснивача ансамбла „Genesis Brass“. Са овим ансамблима има интензивне музичке активности и остварио је многа ЦД издања. 2009. године је са својим студентима основао Сегедински ансамбл тромбона. Од 2005. године је професор на Универзитету у Сегедину. Држао је мајсторске курсеве у Немачкој, Италији, Јапану, Бразилу, Јужној Кореји и Холандији.

Сродне вести