МАТ/СЈАЈНО

МАТ/СЈАЈНО је пројекат предмета Методика ликовне културе, студената 3. и 4. године Департмана ликовних уметности, Академије уметности из Новог Сада.
Сваке године у оквиру вежби предмета Методика ликовне културе, које се реализују у настави основних школа, средњих стручних школа и гимназија, бирају се најуспешније студентске Припреме за час. На изложби су презентовани мотивациони садржаји који ученике упућују на конкретну тему, ликовни елемент ТЕКСТУРУ/ МАТ И СЈАЈНО.

Изложба доприноси разумевању Ликовне културе у образовању, и њеног значаја за формирње опште културе и подстицаја креативности деце и младих.
Резултати рада студената Академије уметности у школској пракси и образовање ученика предметне наставе Ликовне културе, који се одвија паралелно, представљају се јавности у Музеју Војводине у Новом Саду.

Практични радови ученика предсатвљени су заједно са радовима студената Академије уметности.
Пројекат МАТ/СЈАЈНО промовише сарадњу Педагошке службе Музеја Војводине, Академије уметности и школа.
Сарадња Музеја Војводине и Академије уметности је постала традиционална и на најбољи начин афирмише ликовну педагогију.
У оквиру предмета Методике ликовне културе реализована су успешно три пројекта: Мотиви и подстицаји, Анатомија уметничког дела и Координате изложбених простора.

Аутор пројекта мр Маја Јоцков,
доцент на предемту Методика ликовне културе

Велика сала Музеја Војводине, Дунавска 35, Нови Сад
13. јун 2012. у 12 часова _ Ликовна радионица_ ученици и студенти_ радионицу воде: др Манојло Маравић_ Бранка Туцаков_Сандра Кошић_ Педагошка служба Музеја Војводине
13. јун 2012. у 17 часова_ Отварање изложбе

 

Сродне вести