„Необуздани склад“ – aуторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера

#
}}

Ауторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера
„Необуздани склад“
Премијера, 4. фебруар 2018. у 19.30
Сцена „Пера Добриновић“

Ауторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера, која је и режирала музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (1892-1960), биће премијерно изведен у недељу 4. фебруара у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ сa почетком у 19.30.  Представа је настала у сарадњи Академије уметности из Новог Сада и Српског народног позоришта.

Представа ће бити приказана као жанровска и медијска мешавина, која ће обухватити и биографске податке, те ће бити делом документарног карактера, делом музички сценски комад уз живо музичко (вокално и инструментално) извођење без говорних елемената.

Уметнички пројекат Необуздани склад – музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (пијанисте, диригента, композитора) путем значајних културолошких, историографских и музиколошких истраживања поставља основу која се развија у креацију сценског уметничког дела.

Необуздани склад се односи на самог Пала Абрахама чији се живот одвијао попут Точка среће који се окреће, док му је музика давала стабилност и одржавала баланс до краја живота. Иако су га животне околности и начин живота доводиле до екстремних успона и падова, чије су се амплитуде временом повећавале савладавши његово физичко и ментално тело, нису успеле да савладају Палов дар, креативност, инспирацију, извођаштво, његову музику.

Учесници:
Пал Абрахам, Шаролта Фесељ и ликови из живота и из дела: Агота Виткаи Кучера
Пал Абрахам и ликови из живота и из дела: Саша Латиновић
Пал Абрахам и ликови из живота и из дела: Иштван Кереши
Klemm’n’Band: 
Давид Клем – клавир
Горан Ерић – труба
Даниел Море – контрабас
Ненад Којић – бубњеви
Сценски покрет:
Маргарета Табороши
Режија:
Др Агота Виткаи Кучера
Дизајн светла:
Роберт Мајорош
Анимација:
Др Срђан Радаковић
Монтажа снимка:
Александар Комненовић
Дизајн плаката:
Радуле Бошковић
Дизајн звука:
Ђорђе Илић
Титл:
Иван Свирчевић
Ђорђе Верначки
Видео бим:
Срђан Милановић

Претпремијера представе биће изведена у суботу, 03. фебруара 2018. са почетком у 19:30 на сцени „Пера Добриновић“. Улаз на претпремијеру је бесплатан.

Улазнице за премијеру могу се купити на благајни СНП-а по цени од 300 динара.

 

Сродне вести