Одликовање за мр Јулију Бал

#
}}

Одликовање за мз Јулију Бал

Председник Бразила и Министарство спољних послова Бразила одликовали су мр Јулију Бал, наставника Клавирског практикума на Академији уметности у Новом Саду једним од највиших одликовања у Бразилу – ORDENOM RIO BRANKO IV степена

Орден за заслуге “Ordem de Rio Branco” установљен је 1963. године у Бразилу. Одлуком Председника Бразила и Министарства спољних послова Бразила додељује се националним херојима, председницима земаља, дипломатама, врхунским уметницима, спортистима и научницима, који су својим дугогодишњим ангажовањем и резултатима од изузетног значаја допринели развоју међународних дипломатских односа Бразила, односно афирмацији Бразила у свету.

Тиме је Јулији Бал указано изузетно високо признање од Савезне Републике Бразила, за допринос од значаја за музику Бразила и афирмацију Бразила у свету целокупним десетогодишњим ангажовањем у Србији, земљама Европе, САД и Азије, као пијанисткиње, гостујећег предавача и композитора – аутора великог броја транскрипција бразилских композитора за клавир и камерне ансамбле, од којих се издваја више пута награђивана збирка клавирских транскрипција 12 Етида за гитару Heitora Villa-Lobosa.

Сродне вести