Отварање изложбе у оквиру пројекта „Дунавске везе“

#
} }

Изложба радова у оквиру пројекта „Дунавске везе“
Субота, 07.10.2017. у 18 часова
Хол Академије уметности
Зграда на Петроварадинској тврђави

У оквиру пројекта „Дунавске везе“, Департман ликовних уметности у сарадњи са Heim.art® и Музејом Војводине организује изложбу радова која ће бити отворена у суботу, 07. октобра 2017. у Галерији Хол Академије уметности на Петроварадинској тврђави са почетком у 18 часова. 

Све присутне на отварању изложбе ће поздравити проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности и Јоаким Екл – heim.art из Аустрије. 

Пројекат „Дунавксе везе“ посвећен  је истраживању Дунава и његове регије, стављајући акценат на саму реку као ресурс многоструких социјалних компоненти: културно наслеђе у његовој околини, утицај тог наслеђа, интеракција становништва у регији, ресурси воде и цивилизацијски аспект развоја регија.

Пројекат је обухватио предавање професора и стручњака из области уметности и културе, одржано 29. септембра 2017. у Мултимедијалном центру Академије уметности (проф. Јоаким Екл – Аустрија; проф. др Веселинка Марковић, виши кустос историчар – Музеј Војводине ; проф. др Драган Проле – Филозофски факултетет у Новом Саду; проф. Синиша Бокан –  Академија уметности у Новом Саду; проф. др Дубравка Лазић – Академија уметности у Новом Саду; доц. Мирослав Шилић – Академија уметности у Новом Саду), радионичарски рад са студентима (30.09 – 06.10.2017) и изложбу радова насталих у оквиру пројекта која ће се одржати у суботу, 7. октобра 2017. године у Галерији Хол Академије уметности у Новом Саду, у згради на Петроварадинској тврђави.

 Пројекат је реализован уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност у оквиру конкурса за финансирање пројеката који се баве истраживачко-уметничким стваралаштвом у пољу уметности.