Посета средњошколаца из Словеније

#
}}

Посета средњошколаца из Словеније
Академија уметности
Нови Сад

Ћаци средње Мултимедијалне школе из Словеније у оквиру стручне тродневне ескурзије данас су били гости на Академији уметности.
Професори и ћаци из Словеније, имали су прилику да од проф. др Дубравке Лазић, продеканке за уметност и међународну сарадњу Академије и проф. Босиљке Зиројевић Лечић, шефице Департмана ликовне уметности чују основне информације о раду, студијским програмима, као и о студентском животу на Академији.

Гости су били заинтересовани за рад Катедре за АВ медије, потом фотографије и графике. Испред Катедре за фотографију срдачно их је примила проф. Јелена Ковачевић Воргучин која им је представила студије фотографије од прве до четврте године, показала изложбу радова Пеђе Узелца, вишег стручног сарадника и рад лабораторије.

Проф. Александар Стојшин и Елида Месарош Лајко, виша стручна сарадница представили су рад Катедре за АВ медије, а ћаци су имали прилику да виде како функционишу савремени студији за монтажу звука и слике, као и различите врсте камера са којима се снима на Академији.

Снежана Петровић, сарадница на Катедри за графику представила је ђацима студије графике у објекту Академије који се налази на Петроварадинској тврђави, где су наши гости наставили разгледање и уживање у нашем граду.

Посета је по други пут организована на иницијативу професора средње Мултимедијалне школе из Словеније.

Сродне вести