Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” – гост др Јовица Тасевски

#
}}

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени”
Предавање др Јовица Тасевски
Среда, 05. децембар 2018. у 9:30
Катедра за нове ликовне медије
Академија уметности

Позивамо вас да присуствујете другом по реду предавању у оквиру пројекта „Ликовно обликовање робота према практичној примени” у просторијама нових ликовних медија у објекту Академије уметности који се налази у улици Ђуре Јакшића 7 (поткровље). 5.12. 2018 у 9:30 часова. 

Предавање “Практична примена робота” држаће др Joвица Тасевски са Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука. Након предавања следи дискусија.

У првој фази пројекта полазници су били упознати са историјом роботике, роботима у медијима, као и трендовима у савременој роботици.

У следећој фази пројекат укључује радионице програмирања као и рад, уз подршку ментора са Департмана ликовних уметности, на визуализацији идеја, скица, цртежа слика, дигиталне графике, скулптуре и/или 3Д моделовања.

На крају пројекта визуелна решења студената биће јавно презентована кроз изложбу радова и каталог.

Пројекат реализује Катедра за нове ликовне медије Академије уметности у сарадњи са Департманом за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука у Новом Саду.

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” реализује се уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Уводно предавање одржао је проф. др Бранислав Боровац са Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука, 31. октобра у 12 часова у просторијама Нових ликовних медија у објекту Академије уметности који се налази у улици Ђуре Јакшића 7 (поткровље).

Учешћем у пројекту остварујете 3 ЕСП бодова (трећа и четврта година основних академских студија, као и студенти на мастер академских студијама).

Сродне вести