УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „СТИПЕНДИЈА УЗЕИР ХАЏИБЕЈЛИ“

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „СТИПЕНДИЈА УЗЕИР ХАЏИБЕЈЛИ“
ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАНА СТУДЕНТИМА
АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

На Академији уметности у Новом Саду, у среду, 28. новембра 2012. године, трима студентима Департмана музичке уметности уручене су награде „Стипендија Узеир Хаџибејли“ Владе Републике Азербејџана. Свечаности су присуствовали Његова екселенција Елдар Хасанов, амбасадор Азербејџана у Србији, проф. др Павле Секеруш, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду, проф. мр Зоран Крајишник, декан Академије уметности, наставници, сарадници и студенти Академије уметности и други значајни гости.

У уводном делу свечаности присутнима се обратио проректор Секеруш. У наставку, присутне је поздравио амбасадор Хасанов, који је у свом обраћању апострофирао како културне тако и привредне везе између Србије и Азербејџана. Након тога су награђеним студентима уручене стипендије. Награда „Стипендија Узеир Хаџибејли“ за школску 2012/2013. годину додељује се за остварене уметничке или научне резултате и успех у току студија. Добитници награде су следећи студенти:
– Ноеми Уташи, студенткиња мастер академских студија, студијски програм Клавир;
– Петар Поповић, студент III године основних академских студија, студијски програм Дувачки инструменти, модул Флаута;
– Ђорђе Марковић, студент III године основних академских студија, студијски програм Композиција.
Након уручења стипендија награђени студенти су извели пригодан музички програм, који је обухватио и две композиције Узеира Хаџибејлија: Џенги, у извођењу Ноеми Уташи на клавиру, и Вољена, за клавир и флауту, у извођењу Петра Поповића на флаути, уз клавирску сарадњу професорке Зарифе Али-заде. Пре саме свечаности доделе стипендија положено је цвеће на бисту композитора Узеира Хаџибејлија на Београдском кеју у Новом Саду.

Аутор фотографије у додатку: Борис Кочиш.

 

Сродне вести