Владимир Антић, студент монтаже добитник награде за најбољи домаћи филм на међународном фестивалу „Мистер Ворки“

#
}}

Деканат
Четвртак, 29. јун 2017. године
Академија уметности

Владимир Антић, студент мастер студија на модулу монтажа у оквиру студијског програма Аудио – визуелни медији на Академији уметности у Новом Саду добитник је прве награде за најбољи домаћи филм на четвртом међународном фестивалу једноминутног филма „Мистер Ворки“ у Руми за филм под називом „Где музика почиње“.

Драган Цакић, директор фестивала данас је свечано у деканату Академије уметности уручио младом Владимиру награду и истакао да је међународни жири једногласно одлучио да награда за најбољи домаћи филм фестивала припадне Владимиру Антићу.

С обзиром да је Међународни фестивал основан у циљу неговања сећања на Славољуба- Славка Воркапића, српско-америчког филмског монтажера, редитеља и педагога, Владимир је инспирацију за реализацију филма управо нашао у Вокрапићевој техници дупле експозиције где је добио на времену и успео да причу исприча за један минут. У реализацији филма учествовале су и колеге са студија са Департмана драмске уметности.

На додељивању награде присуствовао је проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности где је са представницима фестивала остварена сарадња и договорено низ акција у смислу промовисања радова студената Академије уметности у Руми, као и презентовање фестивала студентима на Академије уметности у току наредне школске године.

Међународни фестивал једноминутног филма одржан је од 2.- 4. јуна 2017. у Руми у организацији Ворки тим Рума – независни филмски центар кино клуб.