Презентација мултидисциплинарног уметника Гили Ависар (Gili Avissar)

#
}}

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ, НОВИ САД
Катедра за нове ликовне медије
Среда, 26. децембар у 9:30 часова

Презентација мултидисциплинарног уметника Гили Ависар (Gili Avissar)

У сарадњи са Музејом савремене уметности Војводине, Нови Сад

Гили Ависар је уметник који живи у Тел Авиву, тренутно смештен у резиденцијалном програму пројекта RISK CHANGE Музеја савремене уметности Војводине. Један је од учесника актуелне изложбе „Моја уметност је моја стварност“ у МСУВ-у.

О УМЕТНИКУ:

Гили Ависар је мултидисциплинарни уметник, рођен 1980. године у Хаифи, а тренутно живи у Тел Авиву. Ависар је дипломирао на Академији за уметност и дизајн у Безалелу у Израелу, а од тада је креирао текстилне инсталације великих димензија и видео радове.

Изабрана листа његових изложби укључује музеје и галерије у Израелу и иностранству, међу којима су Мево Кунстхале, Меминген; Галерија Костка, Праг; Галерија Коал, Берлин; Нехусхтан Музеј; Музеј Нахум Гутман, Тел Авив; Музеј уметности у Тел Авиву, ИЛ; Музеј савремене уметности Херзлиа и многи други.

Ависар је направио сценографију и костиме за плесне и позоришне продукције, укључујући Театар Фреибург, израелски фестивал и Театар & Оркестар Хаиделберг.

Његови спотови, који често садрже обраду његових скулптура и инсталација, приказанивани су на престижним фестивалима.

О РАДУ:
У Музеју савремене уметности Војводине изложба „Моја уметност је моја стварност“ Ависар излаже видео рад „Кофер“, који каже:

„Ја се савијам да станем унутар кофера и почињем облачити један костим преко другог, брзо мењајући идентитете док прихватам гомилу одеће и држим се тога. Кофер функцише као дом, и као превозно средство и као склониште.“

Гили Ависар ће на предавању представити избор из своје праксе и говорити о раду изложеном МСУВ-у.

Више о аутору: www.giliavissar.com
Више о пројекту: www.riskchange.eu