Scroll Top

Размена студената

Erasmus +


Од школске 2015/2016. године највећи број међународних размена Академија уметности остварила је кроз европски програм за образовање, тренинг, младе и спорт Еразмус плус.

ДОКУМЕНТИ И ОБРАСЦИ  ЗА 2018.

МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА

1. Пријавни формулар УНС-а за студенте у Еразмус+
2. Еразмус+ уговор о учењу за студенте (ЕУ модел)
3. Europass модел биографије

Актуелни споразуми Академије уметности у оквиру програма Еразмус плус за размену студената и особља:

1. Conservatorio „Giuseppe Tartini“, Трст, Италија (студенти и особље)
2. Conservatorio „Fausto Torrefranca“, Вибо Валенсија, Италија (студенти и особље)
3. Music Academy „Franz Liszt“, Будимпешта, Мађарска (студенти и особље)
4. Royal Music Academy, Архус, Данска (студенти и особље)
5. University of Eduction, Лудвигсбург, Немачка (студенти и особље)
6. Norwegan University of Science and Technology, Jazz Department, Тронхајм, Норвешка (особље – само долазећа мобилност)
7. Western Norway Universtiy of Applied Sciences, Берген, Норвешка (студенти и особље)
8. University of Fine Arts and Design, Братислава, Словачка (студенти и особље)
9. École nationale supérieure d´arts et des techniques du théâtre, Лион, Француска (особље)

Актуелни споразуми Универзитета у Новом Саду у оквиру којих студенти и особље Академије уметности могу да конкуришу за мобилност:

1. University in Pecs, Music and Visual Arts Department, Печуј, Мађарска (студенти и особље)
2.Cyril and St. Methodius University Veliko Turnovo, Fine Arts Department,Велико Трново, Бугарска (студенти и особље)
3. Универзитет у Сплиту, Умјетничка академија, Музички департман, Сплит, Хрватска (студенти и особље)
4. University of Granada, Fine Arts, Гранада, Шпанија (студенти и особље)
5. Complutense University of Madrid, Мадрид, Шпанија (студенти и особље)
6. Univerity of Heidelberg, Хајделберг, Немачка (особље)
7. University of Vilnius, Вилњус, Литванија (особље)
8. University of Middlesex, Лондон, Велика Британија (особље)
9. Конзорцијум португалских универзитета Mare Nostrum (Универзитет у Алгравеу, Нови Универзитет у Лисабону, Универзитет у Евори, 10. Универзитет у Порту), Португалија (особље)

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у области образовања и усавршавања, младих и спорта, у циљу унапређења Европског образовног простора.

У најширем смислу, програм Еразмус+ има следеће приоритете:

  • Унапређење свих нивоа образовања
  • Ојачавање везе између формалног, неформалног и информалног учења
  • Повезивање образовања са светом рада
  • Повећење обима мобилности у европском простору образовања
  • Повезивање земаља у погледу образовних политика

Еразмус+ траје од 2014. до 2020. године. Укупна средства намењена програму за цео период његовог трајања износе 14,7 милијарди евра. Програм се састоји од три кључна и два специфична дела.

Студенти и запослени универзитета не могу да подносе самосталне пријаве за стипендије за мобилност Европској комисији, националним агенцијама или канцеларијама Еразмус+.

Могућност пријављивања за стипендије биће оглашена путем конкурса и заснована на потписаним, активним и финансираним међуинституционалним споразумима између одређене високошколске институције из Репубилике Србије и институције из програмске земље.

CEEPUS III


Средњоевропски програм универзитетске размене (Central European Exchange Program for University Studies). Централна CEEPUS канцеларија налази се у Бечу. Програм CEEPUS је заснован на међудржавним спорзумима држава које су учеснице у овом програму (Аустрија, Албанија, Бугарска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Македонија, Мађарска, Молдавија, Пољска, Румунија, Словачка, Словенија и Србија).

Почевши од октобра 2015. године, нови Национални координатор за CEEPUS програм за Србију је TEMPUS фондација (Теразије 36/I, 11000 Београд)

Основни циљеви  програма су успостављање мултилатералне сарадње кроз академску мобилност унутар средњоевропског и јужноевропског региона, промовисање студијских програма и академских мрежа, нарочито заједничких диплома, промовисање разумевања и специфичности региона и помоћ у успостављању европског високообразовног простора.

Програм омогућава мобилност студената и универзитетских професора, као и курсеве за учење језика и екскурзије. Важну одлику програма представљају универзитетске мреже које се заснивају на сарадњи између најмање три универзитета, под условом да су сва три универзитета из различитих земаља чланови CEEPUS програма.

Дана 1. маја 2011. године на снагу је ступио CEEPUS III програм који ће трајати наредних седам година, након чега се програм аутоматски продужава на још седам година.

SUNBEAM


Structured University mobility between the Balkans and Europe for the Adriatic-ionian macro-region

Последњи активан пројекат у оквиру програма „Erasmus Mundus akcija 2 –EM2“ Sunbeam je мрежа која окупља универзитете из Јадранско-јонске макро-регије с циљем да унапреди мобилност између балканских и европских земаља у оквиру наведене макро-регије.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.