Scroll Top

Пројекти

МЕЂУНАРОДНИ ПРОЈЕКТИ
FENICE

Fostering entrepreneurship and innovation in cultural and creative industries through interdisciplinary education (Podsticanje preduzetništva i inovacija u kulturi i kreativnim industrijama kroz interdisciplinarno obrazovanje)
Finansira se iz sredstava: Erasmus+ KA203 Strategic partnerships for higher education

Trajanje: 01.11.2020-31.10.2022.
Zemlje učesnice: Bugarska, Rumunija, Grčka, Portugal, Srbija

DEMUSIS

Пројекат „ДЕМУСИС – Побољшавање дигиталних компетенција и предузетничких вештина академских музичара у Србији за културно ангажованије друштво“ јесте пројекат изградње капацитета у области високог образовања, који се финнсира средствима Еразмус плус програма (КА2). Координатор пројекта је Факултет музичке уметности Универзитета уметности у Београду, а остали партнери на пројекту су Академија уметности Универзитета у Новом Саду, Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу, Краљевски конзерваторијум у Хагу, Нови бугарски универзитет, Литванска академија за позориште и музику, Асоцијација европских конзерваторијума, Радио телевизија Србије и компанија Епикс д.о.о.

Земље учеснице: Србија, Холандија, Литванија, Бугарска.

Трајање пројекта: 2019-2022.

Вебсајт пројекта: demusis.ac.rs

FROM NOISE TO SOUND

Циљ пројекта јесте критичко сагледавање савремене скулптуре у Новом Саду кроз интеркултурални дијалог са позиције међународног и интердисциплинарног становишта. Пројекат се финансира средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund). Координатор пројекта је Академија уметности у Новом Саду, а партнери на пројекту су Факултет визуелних уметности Академије уметности у Банској Бистрици, Универзитет у Познању, Факултет музичких и визуелних уметности Универзитета у Печују.

Земље учеснице: Србија, Пољска, Словачка и Мађарска

Трајање пројекта: 2019-2020.

Вебсајт пројекта: fromnoisetosound.com

INSTANT MIX THEATER LAB FOUNDING PROJECT

Циљ пројекта је развој мултилингвизма и интеркултурализма у савременом друштву, с једне стране, и експериментални приступ преводу драмског текста на други језик као и суочавање са језичким препрекама у доживљају театра, културолошким, територијалним и националним одликама, с друге стране.

Земље учеснице: Србија, Француска, Велика Британија

Финансирано средствима: Creative Europe

Трајање пројекта: 2016 – 2017

BIZZARRE LOVE TRIANGLE – THE PUBLIC SCULPTURES OF NOVI SAD

Пројекат је осмишљен као покушај уметника и студената да дотакну тему неодговорног урбаног планирања. Студија случаја је била фокусирана на проблем јавних скулптура у Новом Саду.

Земље учеснице: Србија, Пољска, Словачка и Мађарска

Финансирано средствима: Visegrad Fund

Трајање пројекта: 2014 – 2015.

Сајт пројекта: bizarrelovetriangle.akademija.uns.ac.rs

PANNONIAN ART PATH

Strengthening cooperation and networking of higher education institutions in the field of art and ecology

Пројекат је тежио да кроз интензиван рад са студентима подстакне креативно истраживање у домену „уметности земље“ (land art) повезујући га са основним постулатима очувања животне средине и здравог живота.

Земље учеснице: Србија и Хрватска
Финансирано средствима: IPA Crossboarder cooperation Croatia Serbia

Трајање пројекта: 2013 – 2014.

Сајт пројекта: pannonianartpath.uns.ac.rs

STUDAVP

Development of higher education and sociaty by creating a collaborative envirnment in the field of arts and media through regional student partnership in production of audio/video content

Циљ пројекат је унапређење образовног процеса студената аудиовизуелне уметности и медија и њиховог учешћа у професионалном медијском окружењу као и саме презентације њиховог рада у јавности.

Земље учесницe: Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Словачка, Словенија и Бугарска

Финансирано средствима: TEMPUS

Трајање пројекта: 2013 – 2016.

Сајт пројекта: studavp.net

InMusWB

Introducing interdisciplinarity in Music Studies in the Western Balkans in Line with the European Perspective
Пројекат је имао за циљ развој интердисциплинарног приступа у високом образовању у пољу музичке уметности.

Земље учесницe: Србија, Косово, Босна и Херцеговина, Аустрија, Чешка република, Литванија, Холандија, Словенија и Шведска)

Финансирано средствима: TEMPUS

Трајање пројекта: 2011 – 2015.

Сајт пројекта: inmuswb.net

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.