Scroll Top

Мали принц

ФОНДАЦИЈА МАЛИ ПРИНЦ

Добитници и добитнице награде Фондацијe Мали принц од 2004. до 2023. године

Андреј Балаж

Потиче из музичке породице. Музичку школу завршава у класи проф. Виталиј Гулијчука, а основну са Вуковом дипломом за само шест година. Студент је у класи проф. Стефана Миленковића са просеком 10,00. Добитник је више од 50 првих награда и лауреата: на републичким такмичењима и на такмичењима „String fest“ у Србији, „Tartini i Svirel“ у Словенији, „Ars nova, Gian Luca Campochiaro“ у Италији, „Daleki akordi“ у Хрватској, „Jaroslav Kocian“ у Чешкој, „Grand – prix Словенске музике Москва“ у Русији, онлајн „International World Competition“ итд. Добитник је бројних награда: Видовданске награде; Специјалне дипломе за континуирано постизање врхунских резултата; стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја намењене изузетно надареним ученицима и студентима. Сенат Универзитета у Новом Саду доделио му је неколико признања за врхунске резултате постигнуте на светским и европским такмичењима. Добитник је стипендије „Мастер камп“ Фондације „Добар глас“ код Немање Радуловића. Наступао је у Србији, Хрватској, Босни и Хецеговини, Словенији, Немачкој, Италији, Грчкој, Аустрији, Чешкој, Мађарској, Енглеској и Русији, а као солиста са камерним оркестром „ArtLink – Societe Generале“ као и са Зрењанинским, Суботичким и Војвођанским камерним оркестром, са Новосадском филхармонијом младих и Филхармонијом младих „Борислав Пашћан“. Члан је међународног оркестра „Triorkа“, „Camerata Serbicа“, „Western Balkans Youth Orchestra“, Немачка. Заменик је концерт-мајстора Војвођанског симфонијског оркестра. Члан је фестивала „Pacific Music“ 2023. у Јапану. Похађао је мајсторске курсеве Игора Ткачука, Аркадиа Винокурова, Татјане Балашове и Немање Радуловића
_

Снежана Томашевић

Дипломирала је вајарство 2022. године и студенткиња је прве године мастер студија вајарства на Академији уметности у Новом Саду. Излагала је на групним изложбама током студија у Новом Саду и Београду.
_

Мина Петрић

Дипломирала је на Катедри за драматургију, студијски програм Драматургија Академије уметности у Новом Саду. Добитница је Стеријине награде за драматургију представе „Код вечите славине“ (2022). Исте године њена драма „Незаборавак, поточница, змијске очи“ нашла се у најужем избору за Стеријину награду за драмски текст. Има две објављене драме – „Пад Авале“ (на српском и енглеском) и „Незаборавак, поточница, змијске очи“, а обе су имале и јавна читања – прва на Стеријином позорју, а друга у УК Пароброд. Драма „Пукотине“ је такође изведена у форми јавног читања у УК Пароброд. Претходне три године стипендисткиња је Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника. Радила је као драматуршкиња на бројним пројектима, као сценаристкиња драмских серија у сценаристичкој соби, основала је и уређује онлине магазин „Iz Off-a“, пише за позориште и филм, али и о позоришту и филму. Говори енглески, руски и италијански.
_

Милан Слијепчевић

Дипломирао је извођачке уметности, клавир, 2022. године на Академији уметности у Новом Саду. Исте године уписује и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Милана Миладиновића и на Музичком конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту, у класи професорице Терезе Тревизан. Добитник је бројних награда на међународним пијанистичким такмичењима, као и награда универзитета и педагошких асоцијација, међу којима је и награда Универзитета у Новом Саду „Студент генерације у области уметности” у школској 2021/2022. години. Извео је солистичке реситале на међунардним фестивалима „Piano City Pordenone” и „International Piano Festival Treviso” као победник пијанистичког такмичења „Città di Treviso”, у Италији 2022. године. Наступао је као солиста и у камерним ансамблима на бројним фестивалима и колективним реситалским наступима и учествовао на мајсторским курсевима еминентних извођача и педагога
_

Зденко Иван Медвеђ

Основну и средњу школу завршио је у Бачком Петровцу, а након тога почиње да ради у локалној телевизији и у „Словачком војвођанском позоришту“. Члан је аматерског позоришта у Бачком Петровцу преко двадесет година. Основне студије на Академији уметности у Новом Саду, на студијском програму Аудио-визуелни медији, смер Дизајн светла, уписује 2016. године и завршава их 2020. године када уписује мастер студије под менторством професора Жарка Лазића. Током школовања на Академији сарађује са колегама на својој катедри, али и са студентима глуме, режије и са професорима. Учествује на реализацији испитних, дипломских и мастер представа, као и на снимању испитних филмова. Од почетка студија активно учествује у раду академског позоришта „Промена“ на реализацији представа и на Фестивалу студентског позоришта. Поред тога као дизајнер светла сарађује са позориштима, културним установама, позоришним и уметничким удружењима у Новом Саду и околини. Активно сарађује са Позориштем младих и Српским народним позориштем у Новом Саду, са позориштем Семберија из Бијељине (Република Српска), као и са Културним центром Нови Сад и Студентским културним центром „Фабрика“. До сада је као дизајнер светла учествовао на преко педесет представа.
_

Мила Пејић

Основне и мастер студије завршила је 2017. године на Филозофском факултету, смер Српски језик и књижевност, а 2021. године завршава и основне студије на Академији уметности, смер Фотографија, са просечном оценом 9.90. и уписије мастерске студије под менторством професорке Иване Томановић. На Завршној студенсткој изложби Академије уметности добија награду за најбољи фотографски пројекат генерације. Летњи семестар школске 2019/2020. године успешно завршава на Краљевској академији уметности у Хагу, Холандија (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten). Учествовала је на вишедневној радионици Danube School аустријског уметника Joakima Ekla, 2021. године. Добитница је стипендије из Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду за школску 2020/2021. годину. Током школовања самостално излаже у оквиру Београдског фото месеца (Belgrade Photo Month), конференције TEDx Нови Сад и у Галерији ф64 у Подгорици. Колективно излаже на више од двадесет изложби. У марту 2022. номинована је за престижну фотографску награду Paul Huf Award, коју додељује часопис Foam из Холадније.
_

Ива Димитријевић

Ива Димитријевић је рођена 30.09.2000. године. Своје музичко школовање је започела са осам година у музичкој школи “Станковић“ у класи мр Сташе Мирковић Грујић. Касније прелази у класу мр Иване Пејоске. Академију уметности у Новом Саду уписује 2017. године, две године пре своје генерације у класи мр Сташе Мирковић Грујић и мр Мине Момчиловић Белић. Одличан је студент са највишим оценама. Током школовања учествовала је у најпрестижнијим такмичењима и похађала мастер радионице еминентних музичара у земљи и иностранству. Освојила је 23 награде на националним и интернационалним такмичењима од којих је 11 првих награда. Године 2019. у Санкт Петербургу на међународном такмичењу “Кристални кључ”, у најстаријој категорији, као специјалну награду “Резонанс уметник” освојила је Келтску харфу. Године 2020. на руском онлајн такмичењу за најбоље извођење Баха осваја треће место. Уручена јој је и награда Универзитета у Новом Саду за постигнуте врхунске резултате у школској 2019/20. години. Наступала је у бројним еминентним салама у земљи и иностранству од којих издваја велику сцену Камерне опере у Санкт Петербургу у Русији (концерт победника), свечана сала Академије уметности у Косенци, Италији (концерт победника), Задужбина Илије М. Коларца (више пута као солиста и као солиста с оркестром), малу сцену Народног позоришта и УЛУС. У априлу 2021. године освојила је и другу награду у најстаријој категорији на онлајн такмичењу Стринг Премиум 2021. у Бјелорусији. Такође је 2014. и 2015. године похађала Харп Мастер академију у Швајцарској и програм камерне музике у првом семестру школске 2020/2021. године на универзитету Кодартс у Ротердаму, онлајн, радећи тамо с Гвинет Вентик и Евом Стегеман.
_

Сара Симовић

Сара Симовић је рођена 25.10.1998. године у Крагујевцу. Завршила ОШ „Мома Станојловић“ и нижу музичку школу „Милоје Милојевић“ – смер гитара. Уписала је Прву крагујевачку гимназију и из ње изашла као носилац Вукове дипломе. Од своје седме године упоредо је ишла у Драмски студио Дома омладине у Крагујевцу, у којем је провела наредних дванаест година. Студије глуме у Новом Саду, у класи професора Бориса Лијешевића, уписала је 2017. године. Као активни члан позоришта “Промена” играла је у представама “Пријемни испит” и “Једночинке” у режији професора Бориса Лијешевића. За време студија играла је у мјузиклу „Коса“ Позоришта младих (2019), представи „Велика депресија“ Српског народног позоришта (2020). Заиграла је у улози Дајане у петој сезони серије „Убице мог оца“ (2021). Играла је у представи „Човече ти си млад“ Савременог позоришта у Крагујевцу (2019). Играла је у филмовима Тамаре Тодоровић „Вози ме на море“ (дипломски филм) и „Розе“ (2018) где је на „Филмском фронту“ у Новом Саду освојила награду за најбољу глумицу на фестивалу.
_

Сара Масникоса

Сара Масникоса је рођена 31. јула 1995. године у Суботици. Завршила је гимназију у Параћину 2014. године и исте године уписала Академију уметности у Новом Саду, смер сликарство. Основне студије завршава 2020. у класи професора Горана Деспотовског, са просечном оценом 9,96. Тренутно је студент мастер академских студија сликарства такође на Академији уметности у Новом Саду. Редовно излаже од 2015. године. Самостално је излагала у Савезу удружења ликовних уметника Војводине (2019), галерији Културног центра Лаза Костић у Сомбору (2020), Културном центру у Параћину (2020), у галерији Шок задруге у Новом Саду (2021) и у бројним другим институцијама. Такође учесница је бројних колективних изложби, пројеката, радионица и ликовних колонија. Добитница је Доситејеве стипендије 2019/20. и Годишње награде Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине Сликање (2020)

Ања Малков

_

Јован Ранковић

Јован Ранковић завршио је основне студије Ликовне уметности, модул Вајарство на Академији умености Нови Сад, у класи пофесора Славка Живановића. Студент је мастер студија на Катедри за вајарство Академије уметности у Новом Саду. Добитник је награде на Завршној изложби студената основних академских студија из уметничке дисциплине вајарство 2019. године, као и годишње награде за вајарство у дисциплини портрет (2016/2017.). Учесник је више домаћих и међународних вајарских колонија, као и групних изложби. Остварио је и једну самосталну изложбу у КЦ Зрењанин 2018. године.
_

Иван Вања Алач

Иван Вања Алач рођен је 6. априла 1995. године у Београду. Студент је четврте године Академије уметности у Новом Саду на студијском програму Мултимедијална режија у класи професора Никите Миливојевића. До сада је режирао неколико кратких филмова од којих је “Маска” по мотивима Чеховљеве приповетке приказана на неколико фестивала укључујући и Нишке филмске сусрете и Мотовун Филм Фестивал. Режирао је представу “Између тамо и овде” која је 2019. премијерно изведена у Позоришту Промена. Његова представа “Београдска трилогија” Биљане Србљановић требало би да отвори сезону 2021/2022. у Југословенском драмском позоришту у Београду.

Ивана Дамјанов

Ивана Дамјанов Илић је рођена у Зрењанину 1999. године. Клавир је почела да свира са три године, а током укупног школовања освојила је преко 80 првих награда. Завршила је Средњу музичку школу “Јосиф Маринковић” у класи Дијане Бугарски Мишкељин и као изузетан таленат уписала је Академију уметности у Новом Саду, две године пре своје генерације, а студије завршила у рекордном року за само три године у класи професора Милана Миладиновића. Универзитет у Новом Саду је Ивану прогласио за студента генерације из области уметности 2019. године, а такође јој је доделио и награду за изузетне успехе на међународним такмичењима. Тренутно је апсолвент мастер студија и ангажована као сарадник у настави на Академију уметности на Катедри за клавир. Наступала је у најзначајнијим културним центрима и салама широм Србије, у Румунији, Немачкој, Италији, Малти, Аустрији, Француској, Хрватској, Мађарској… Такође је снимала за РТВ и РТС. Наступала је на значајним фестивалима, али и на хуманитарним концертима. Од бројних изузетних уметничких референци издваја се наступ са чувеним виолинистом Романом Симовићем и челистом Драганом Ђорђевићем на Коларцу, четири наступа са оркестром на Концертној турнеји (Дебрецин, Будимпешта, Балатон, Љубљана) као солиста са World Youth Orchestra и легендарним пијанистом и диригентом Тамашом Вашаријем, а затим три наступа као солиста са Зрењанинским симфонијским оркестром (турнеја: Темишвар, Зрењанин, Нови Сад) и као солиста са Симфонијским оркестром Академије уметности Нови Сад. Добитница је награде за најбољи солистички реситал и најбољег учесника фестивала Неи Суони деи Луогхи у Италији (Удине).
_

Теодора Мијатовић

Теодора Мијатовић рођена је 1994. године у Новом Саду. Завршила је Средњу школу за дизајн ,,Богдан Шупут” у Новом Саду, смер ликовни техничар. Љубав према вајарству јавила се још на припремама за средњу школу и још тада је приметила да више ужива у вајању и да са лакоћом савладава задате вежбе. Студијски програм Вајање на Академији уметности у Новом Саду уписује 2014. године у класи професорке Гордане Каљаловић, а од треће године у класи професора Николе Мацуре. За време студија освојила је три награде које додељује Катедра за вајарство. Награда за најбољи рељеф на Академији уметности у Новом Саду додељена јој је 2015. године. Награда “Велики акт” за најбоље постигнуте резултате у вајању акта у природној величини 2017. године. Награда за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине вајања, 2018. године. За време студија излагала је на бројним групним изложбама у земљи и иностранству као и на две самосталне изложбе. Учествовала је у међународном студентском пројекту ” Casting of Bridges ” у Банској Бистрици где је реализовала два рада у ливеном металу који су касније били изложени у оквиру заједничке изложбе. У свом досадашњем раду обрађивала је догађаје и анегдоте из личног окружења. Радовима прави искорак од уобичајене скулпторске проблематике и инвентивним поступком ствара отиске уобичајених предмета.
_

Стефан Бероња

Стефан Бероња је рођен 10.07.1994. у Новом Саду, живи у Футогу где је завршио и основну школу. Средњу техничку школу завршио је 2013. године у Новом Саду, а Академију уметности у истом граду уписао је 2014. године у класи професорке Јасне Ђуричић и професорке Сање Ристић Крајнов. Дипломирао је 2018. са представом “Три зиме” Тене Штивичић. Током студија био је активан у позоришту “Промена” где је играо представе Чеховљеве приповетке, Магбет, Путујуће позориште Шопаловић, Случај Хармс и Три зиме, све у режији Јасне Ђуричић, Крај партије у режији Иване Јаношев и Буру у режији Бориса Исаковића. У Позоришту младих играо је представу Драга Јелена Сергејевна у режији Лане Павков, која је била уједно и њена дипломска представа, а представу Док чекамо Годоа играо је са трупом “Отелотворење” у режији Вукашина Ранђеловића. Играо је, такође, и у студентским филмовима. Филм Хероји радничке класе, који је радио на другој години студија био је његов први професионални филм у режији Милоша Пушића, такође је играо у дипломском филму Једне звездане ноћи Вука Вукмановића. Мастер рад одбранио је у оквиру диполмске представе На дну Максима Горког са класом Бориса Исаковића. У Српском народном позоришу играо је у представи Светозар у режији Југа Радивојевића, а у Народном позоришту у Сомбору игра у представи Семпер идем у режији Горчина Стојановића.

Аљоша Ђидић

Аљоша Ђидић рођен је у Брусу 25. децембра 1995. године. Завршио је гимназију у Брусу. На Академију уметности уписао се 2014. године а завршиће је 2018. За време студија учествовао је у организацији и раду Позоришта „Промена“ заједно са својим колегама и другарима; у организовању ,,Недеље Промене“, ,,Пикника Промене“, гостовања… Играо је у представама Позоришта „Промена“: ,,Чеховљеве приповетке“, ,,Магбет“, ,,Путујуће позориште Шопаловић“, ,,Случај Хармс“, ,,Три зиме“ све у режији Јасне Ђуричић; ,,Осећај браде“ Ксеније Драгунске, мастер рад Димитрија Аранђеловића у режији Давида Алића. У Културном центру у Врбасу био је део представе ,,Трамвај звани жеља“ Тенеси Вилијамса, мастер рад Марка Васиљевића у режији Стефана Вукића. Био је ангажован у Позоришту младих у представи ,,Драга Јелена Сергејевна“ Људмиле Разумовске у режији Лане Павков. У оквиру удружења ,,Отелотворење“ радио је на представи ,,Док чекамо Годоа “, мастер рад Пеђе Маријановића у режији Вукашина Ранђеловића. Био је и у Паризу у оквиру ,, LES RENCONTRES INSTANT MIX DU THÉÂTRE MULTILUNGUE POUR TOUS“ од 15. новембра до 1. децембра 2017. где је учествовао као глумац у јавном читању текста ,,Банат“ Угљеше Шајтинца. У Српском народном позоришту игра у представи ,,Минут: Пут око света за 60 секунди“ Владимира Арсенијевића у режији Мие Кнежевић.
_

Ирена Јосифоска

Завршила је средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду, у класи проф. Јудит Нидерхолцер-Јосифоске, основне студије на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Марка Милетића, где је тренутно студент мастер студија и паралелно на усавршавању у Немачкој, у класи проф. Ксеније Јанковић. Имала је око 700 јавних наступа широм Европе и Америке, свирала као солиста са реномираним оркестрима и диригентима, учествовала на највећим фестивалима као што су Рутесхајм чело академија, Хохенштауфен фестивал камерне музике, Номус, Бемус, Морицбург фестивал, радила са највећим светским виолончелистима и педагозима, као што су Јенс Петер Мајнц, Волфганг Емануел Шмит, Давид Герингас. Има до сада око 50 највиших награда и признања међу којима се издвајају Арт-линк награда за „Најперспективијег младог уметника“, „Светосавска награда“, награда удружења уметника за „Најуспешнијег младог музичара до 30 година“, награда Фондације „Мали принц“, награда публике на такмичењу „Jeunesses musicales“ у Београду, прве награде на међународним и домаћим такмичењима, као и 2017. године полуфинале такмичења „Краљице Елизабете“ у Бриселу. До сада је снимила два ЦД-а, а композитори Дејан Деспић, Светозар Саша Ковачевић, Тибор Хартиг и Гунтер Пуцберг су јој посветили своја дела.
_

Теодора Ивков

Теодора Ивков рођена је 1994. године у Новом Саду. Завршила је средњу школу за дизајн ,,Богдан Шупут” у Новом Саду, смер техничар за обликовање графике. Студијски програм Фотографија на Академији уметности УНС уписала је 2013. и завршила 2017. године. У оквиру завршне изложбе радова студената четврте године основних академских студија Департмана ликовних уметности додељена јој је Годишња награда за најбољи уметнички рад из уметничке дисциплине Фотографија. За време основних студија излагала је фотографије, цртеже и илустрације на бројним групним изложбама у земљи и иностранству и учествовала у неколико међународних студентских пројеката, а 2017. године добија награду Универзитета у Новом Саду за врхунске резултате постигнуте на међународним такмичењима. У својим радовима често се ослања на културу Балкана и истражује колективни идентитет кроз документарну фотографију.

Филип Oрлoвић

Филип Oрлoвић, трeнутнo сe нaлaзи у Зaгрeбу и учeсник je Свeтскoг сaксoфoнoстичкoг тaкмичeњa “Joсип Нoцхтa”, гдe je jeдини прeдстaвник из Србиje.
_

Игoр Грeксa

Игoр Грeксa, пoрeд рeдoвних студeнтских oбaвeзa, вeoмa aктивнo учeствуje у рaзличитим глумaчким прojeктимa у кojимa oствaруje зaпaжeнe улoгe. Прe свeгa, ту сe убрajajу прeдстaвe Нaрoднoг пoзoриштa у Субoтици, гдe je Игoр члaн Дрaмe нa српскoм jeзику,  зaтим прeдстaвe у Пoзoришту млaдих у Нoвoм Сaду.  Oствaриo je улoгe и у дoкумeнтaрнo-игрaним филмoвимa, кao и у сeриjи “Први сeрвис” нa тeлeвизиjи Првa. Учeсник je Фeстивaлa мoнoдрaмe зa дeцу у oргaнизaциjи Змajeвих дeчиjих игaрa кao и Фeстивaлa уличних свирaчa у Нoвoм Сaду гдe je пoзнaт кao пeрфoрмeр-пaнтoмимичaр.
_

Ивaн Пeрaк

Ивaн Пeрaк, oд 2013. гoдинe дo дaнaс имao je прeкo дeсeт групних излoжби и дoбитник je нaгрaдe 18. Биjeнaлa студeнтскe грaфикe Србиje и гoдишњe нaгрaдe Дeпaртмaнa ликoвних умeтнoсти Aкaдeмиje умeтнoсти у Нoвoм Сaду зa нajуспeшниjи рaд из умeтничкe дисциплинe Грaфикa. Ивaн сe зaхвaлиo нa нaгрaди и истaкao дa ћe срeдствa кoja je дoбиo нajвишe улoжити у мaтeриjaлe зa рaд кojи су му нeoпхoдни.

Радица Ђедовић

Радица Ђедовић је рођена 1. марта 1992. године у Ваљеву. По завршетку основне и средње музичке школе, школовање је наставила је на Академији уметности у Новом Саду. Студије флауте, у класи проф. мр Лауре Леваи Аксин, уписала је школске 2011/2012. а завршила 2014/2015. године. Тренутно је студент мастер студија на истој установи код исте професорке, али и студија камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Игора Лазића. Током школовања учествовала је на више званичних такмичења младих музичара и освојила је бројне награде од којих се издвајају: прве награде на Сусретима флаутиста „Тахир Куленовић“ (2012, 2016), прве награде на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду (2012, 2015), прва награда и лауреат Републичког такмичења камерне музике у Београду, као чланица трио састава „Espressivo“ (2015), и прва награда – лауреат камерних ансамбала на Међународном такмичењу „Guitar Art“ поново са саставом „Espressivo“ (2014). Добитница је бројних стипендија: стипендије Министарства просвете и спорта Републике Србије, Фонда за младе таленте Републике Србије (стипендије Доситеј 2009/2010/2011), Фондације за талентоване ученике и студенте Ваљева и стипендије породице Тахира Куленовића за постигнуте изузетне резултате као лауреат целокупних „Сусрета флаутиста“ 2010. године у Ваљеву. Усавршавала се на семинарима и мајсторским курсевима код еминентних флаутиста у Србији и региону. Одржала је велики број концерата, како солистичких тако и као камерни музичар. Први солистички концерт одржала је у сали Ваљевске гимназије 2008. године. Редован је члан Симфонијског оркестра Академије уметности, где свира прву флауту. Један од њених најзначајнијих наступа са овим оркестром јесте концерт са баритоном Жељком Лучићем у новосадској Синагоги у децембру 2014. године. Поред тога, чланица је неколико камерних састава и Војвођанског симфонијског оркестра. Ради као сарадник у настави на Академији уметности у Новом Саду (до марта 2017. године).
_

Ирена Ковач

Ирена Ковач је рођена 12. марта 1992. године у Кикинди. Матурирала је у Гимназији „Душан Васиљев“ у Кикинди 2011. године. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду школске 2014/2015. године, на Департману ликовних уметност, студијски програм Сликарство, у класи проф. Драгана Матића. Ирена Ковач је излагала на три самосталне изложбе, у Новом Саду и Кикинди. Са својим уметничким радовима била је учесник на 16 групних изложби, у земљи и иностранству: Београд, Нови Сад, Кикинда, Сремска Митровица, Апатин, Панчево, Зрењанин, Осијек (Хрватска) итд. Активно је учествовала у више уметничко-истраживачких пројеката, у земљи и иностранству, од којих се посебно издвајају учешће у пројекту „Рецикларт 2014“ који Академија уметности реализује са Школом за основно и средње образовање „Милан Петровић“ у Новом Саду и учешће у пројекту прекограничке сарадње Србија-Хрватска под називом „Панонски пут уметности“. Добитница је Годишње награде Департмана ликовних уметности Академије уметности за најуспешнији уметнички рад у школској 2014/2015. години, за уметничку дисциплину – Сликарство.
_

Тијана Ивковић

Тијана Ивковић је рођена 22. новембра 1992. године у Новом Саду. Студент је IV године основних студија Продукције за аудио визуелне медије на Департману драмских уметности Академије уметности у Новом Саду. Досад је обављала послове асистента, хостинга, продуцента, сценаристе, редитеља, па и глумице, у бројним пројектима Академије уметности, али и на манифестацијама у Београду и Новом Саду. Била је продуцент следећих студентских краткометражних испитних филмова: „Барбара“ (2015), „ Гимпел луда“ (2015), „Орман“ (2015), „Ротшилдова виолина“ (2015), „Плаво“ (2015), „Терапијско јахање“ (2015) и „Одраз“ (2014), у којима је поред продуцентске обављала и друге улоге. Осим у студентским филмовима, посао продуцента реализовала је у студентским представама: „Гимпел луда“ (2014), „Ротшилдова виолина“ (2014), „Будала“ (2014) и „Музеј Шекспир“ (2014). На Академији уметности је такође била вођа пројекта-интерактивног биоскопа „Ми нисмо анђели“ (2015). Као асистент и хостинг деловала је на следећим манифестацијама: Фестивал студентског позоришта, у организацији Академије уметности (2014, 2015), Стеријино позорје (2014, 2015), Шекспир фестивал (2015, 2014), Тесла фест (2015, 2014), Cinema City (2015) и Битеф (2015). У улогама копродуцента и глумице била је ангажована у емисији „Дневњак“, у продукцији Првог програма РТВ (2015). Од 2015. године на Академији уметности обавља функцију студента-продекана (до 30. септембра 2016. године).

СРЂАН ПАУНОВИЋ

СТУДЕНТ IV ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ДЕПАРТМАН МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И УДАРАЉКЕ МОДУЛ САКСОФОН
Срђан Пауновић рођен је 1993. године у Панчеву, где је завршио нижу и средњу музичку школу „Јован Бандур“. Студент је IV године основних академских студија на Академији уметности у Новом Саду, студијски програм Дувачки инструменти и удараљке, модул Саксофон, у класи професора Гордана Тудора. Присутан је као солиста и камерни музичар на скоро свим значајним концертима и фестивалима у организацији Академије уметности. Током студија освојио је више награда на домаћим и међународним такмичењима, међу којима се издвајају: прва награда и звање лауреата на Међународном такмичењу дувача „Даворин Јенко“ 2013. године у категорији до 19 година, прва награда и звање лауреата на Међународном такмичењу дувача „Даворин Јенко“ 2015. године у категорији до 30 година, прва награда и звање лауреата на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ 2015. године у дисциплини Камерна музика и прва награда на Интернационалном такмичењу дувача у Вараждину, Хравтска 2015. године. Школске 2013/2014. године провео је зимски семестер као студент на размени на Музичкој академији Универзитета у Љубљани где се усавршавао код еминентног професора Михе Рогине. Члан је и један од оснивача квартета саксофона Quattro temperamenti, који чине студенти саксофона новосадске Академије. Ансамбл такође остварује бројне успешне наступе. Срђан Пауновић се усавршавао на семинарима и мајсторским курсевима код еминентних саксофониста из региона и Европе као што су Никола Фабијанић, Томислав Жужак, Горан Јурковић, Матјаж Древеншек, Миха Рогина, Јанез Уршеј, Михаел Крен, Ларс Млекуш, Жан-Дени Миша, Филип Гајс, Николас Прост, Кристијан Вирт, Арно Борнкамп и други.Као оркестарски музичар, редовно је ангажован у оркестру Српског народног позоришта, оркестру Београдске филхармоније и Новосадском Биг бенду.
_

АНА ВРТАЧНИК

СТУДЕНТКИЊА МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ДЕПАРТМАН ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ СЛИКАРСТВО
Ана Вртачник рођена је 1991. године у Сарајеву, а од 1992. живи и школује се у Новом Саду. Завршила је Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“, одсек: ликовни техничар 2010. године кад се уписује на Академију уметности, на студије сликарства у класи професора Владе Ранчића. После веома успешно завршених основних студија, године 2014. уписује мастер академске студије сликарства такође у класи проф. Ранчића. Од фебруара 2015. запослена је на Академији као сарадник у настави на предмету сликање. Ана Вртачник је члан Удружења ликовних уметника Војводине од 2015, а годину дана раније постала је и члан пројекта – групе „Лутајући отисак“ који је настао са идејом промоције и афирмације ликовне графике. Добитница је бројних награда, похвала и стипендија међу којима стипендије Фонда за младе таленте „Доситеј“ коју додељује Министарство омладине и спорта Републике Србије (у 2014. и 2015. години), захвалнице Српске академије наука и уметности за ванредни дар који обогаћује уметничку збирку САНУ (2014), годишње награде Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из дисциплине сликање у школској 2013/2014. години, награде Универзитета у Новом Саду за успех у току студија (2011, 2012, 2013. и 2014), Прве награде за плакат „Краљ Лир“ на конкурсу за идејни пројекат позоришног плаката и графичког обликовања на 58. фестивалу Стеријно позорје (2013) и других. Самостално је излагала 2014. године у Галерији „Платонеум“ Српске академије наука и уметности, огранак у Новом Саду, која је и откупила њен рад за своју збирку. Осим САНУ, радови Ане Вртачник се налазе и у Галерији 20×20, Винтертур (Швајцарска) и у Хонг Конг График Арт Фијеста 2014, Ковлун (Хонг Конг). Осим самосталне изложбе, учествовала је и на бројним групним изложбама у земљи и иностранству.
_

ПЕЂА МАРЈАНОВИЋ

СТУДЕНТ IV ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ДЕПАРТМАН ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ГЛУМА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ
Пеђа Марјановић рођен је 1991. године у Ћуприји. Године 2011. уписује студије глуме на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Бориса Исаковића. Поред задатака прописаних студијским програмом, које је успешно извршавао, имао је и запажене уметничке резултате. Оставрио је следеће улоге у позоришним представама:
– „Без поговора“ Харолда Пинтера, у режији Соње Петровић, улога Бена, Театар Промена, Нови Сад, 2013.
– „Небески одред“ Ђорђа Лебовића, у режији Мие Кнежевић, СНП Нови Сад, 2014.
– „Мистерија“ Петра Грујичића, режија Душан Петровић, НП Сомбор, 2014.
– „Трећи светски рат“ по мотивима Косте Трифковића, режија Стефан Исаковић, Театар Промена, Нови Сад, 2014.
Улоге на филму:
– „Срећан пут“, кратки филм, сценарио и режија Алиса Дебелић, 2014.
– „If You See Maria“, кратки филм, сценарио и режија Ина Анастасовска, 2014.
– „Angelo e Isabella“, кратки филм, режија Паоло Азо, Рим, 2015.
– „Бранио сам Младу Босну“, режија Срђан Кољевић, 2015.
– „Бићемо прваци света“, режија Дарко Бајић, 2015.
Осим филмова, снимао је и музичке спотове. Такође свира гитару и пева, а посебно успешно се бави сценским покретом (акробатика, мачевање, жонглирање).

ВЛАДИМИР БОГДАНОВИЋ

СТУДЕНТ IV ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА – ДЕПАРТМАН МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ГУДАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ МОДУЛ ВИОЛОНЧЕЛО
Владимир Богдановић рођен је 1992. године у Бору. Похађао је „Школу за музичке таленте“ у Ћуприји, где је стекао основно и средње музичко образовање у класама Реље Ћетковића и Невене Бусарац (виолончело), односно Александра Благојевића (контрабас). Основне студије виолончела уписао је у класи Имреа Калмана на Академији уметности УНС. Као солиста, члан оркестара и камерних ансамбала наступао је широм земље и у иностранству. Одликован је бројним наградама и признањима. Проглашен је лауреатом Међународног такмичења „Даворин Јенко“ у Београду (са квартетом) 2008. године и лауреатом Фестивала гудача у Сремској Митровици 2009. године. Издвајају се и прва награда на Фестивалу гудача 2006. у Сремској Митровици, друга награда на Републичком такмичењу у Београду 2007, прва награда на републичким такмичењима у Нишу и Београду 2008. те прва награда на Међународном такмичењу гудача у Нишу 2013. године. Са оркестром „Школе за музичке таленте“ у Ћуприји наступао је на концертима у Трсту и Монци, а са школским квартетом свирао је у Новом Саду, Београду, Параћину, Јагодини, Сенти, Нишу. Редован је члан оркестра Camerata Academica. Са ансамблом Jeunesse moving orchestra наступао је у Скопљу, Битоли, Охриду, Крушевцу, Новом Саду, Араду и Темишвару, а са LOrchestre des Jeunes dEurope Centrale et des Balkans свирао је у Монеаси, Араду, Темишвару, Сегедину, Авињону и Оранжу. Награду „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Музичког департмана Академије уметности УНС за школску 2013/2014. годину.
_

МАРИЈА МАНДИЋ

ДИПЛОМИРАНА ЛИКОВНА УМЕТНИЦА – ДЕПАРТМАН ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ НОВИ ЛИКОВНИ МЕДИЈИ
Марија Мандић рођена је 1990. године у Новом Саду. Завршила је средњу техничку школу „Јован Вукановић“ у Новом Саду, смер техничар за обликовање намештаја и ентеријера. Студијски програм „Нови ликовни медији“ на Академији уметности УНС уписала је 2009. и завршила 2013. године. У оквиру завршне изложбе радова студената четврте године основних академских студија Департмана ликовних уметности додељена јој је Годишња награда за најбољи уметнички рад у дисциплини нових ликовних медија. Од школске 2013/2014. студент је мастер академских студија на Факултету уметности и дизајна у граду Ушћи над Лабем у Чешкој, на студијском програму „Фотографија и мултимедији“. За време основних студија излагала је фотографије, цртеже, видеа и инсталације на бројним групним изложбама у земљи и иностранству. Са изложбом фотографија учествовала је на Nofound сајму фотографија у Паризу. Године 2012. снимила је видео и урадила серију фотографија за колекцију пролеће/лето модног бренда Cash for Trash, које су приказане на Еко недељи у Барселони. У мају 2012. објавила је књигу фотографија под називом Eight. Током 2012. и 2013. године неке од њених фотографија публиковане су у књизи фотографија If you Leave, издатој у Лондону, као и књизи фотографија The End, издатој у Талину, Естонија. Њене фотографије нашле су се и у уметничким магазинима NEON, Немачка, NEON Француска и NYLON, Јужна Кореја. Награду „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Ликовног департмана Академије уметности УНС за школску 2013/2014. годину.
_

УРОШ МЛАДЕНОВИЋ

СТУДЕНТ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА – ДЕПАРТМАН ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ГЛУМА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ
Урош Младеновић рођен је 1987. године у Параћину. Завршио је гимназију друштвено језичког смера и дипломирао на Високој туристичкој школи у Новом Београду. Основне академске студије на студијском програму Глума на српском језику на Академији уметности УНС, у класи професора Љубослава Мајере, завршио је 2013. године и стекао стручни назив дипломирани драмски и аудиовизуелни уметник. Као глумац до сада је играо у неколико играних филмова, радио драма и представа. Истакао се као наредник Флечер у представи „Најављено убиство“ (Српско народно позориште), Он у „Три и по приче“ (Културни центар Параћин), Килави Радован у представи „Мрављи метеж“ (СНП), Полицајац у „Богојављенској ноћи“ (СНП, режија Егона Савина), Андре Шкунце, сеоског учитељ, у представи „Хамлет у селу Мрдуша Доња“ (Позориште Параћин). Опробао се и као редитељ у представама „Крчмарица Мирандолина“ и „Три и по приче“ у продукцији Културног центра Параћин. Играо је у кратком филму „3:33“ ауторке Јане Жак, са Академије извођачких уметности у Братислави. До сада је учествовао на седам међународних фестивала уметничких академија у Словачкој, Хрватској, Мађарској и Србији. Учесник је бројних радионица као што су; Радионица импровизације у Банској Бистрици у Словачкој, Commedia dell’ arte у оквиру Фестивала Artorium у Банској Бистрици; радионица Body in Space ментора Томаша Томса Легиерског у Прагу као и кастинг радионици Ивице Буљана (Heartefakt fond и Битеф театар). Награду „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Драмског департмана Академије уметности УНС за школску 2013/2014. годину.

ПЕТАР ПОПОВИЋ

СТУДЕНТ IV ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА – ДЕПАРТМАН МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И УДАРАЉКЕ МОДУЛ ФЛАУТА
Петар Поповић рођен је 1991. године у Новом Саду. Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду завршио је у класи проф. Александре Хорват. Студент је четврте године на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Лауре Леваи Аксин. Добитник је бројних награда на међународним и домаћим такмичењима: награда „Лауреат“ на Сусретима флаутиста „Тахир Куленовић“ у Ваљеву 2011. и 2006, као и I/1 награда на истом такмичењу 2007. године; прва награда на Међународном такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу 2004. и 2006. године; прва награда на републичком такмичењу у Београду 2007. године; прва награда на међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду 2011. и 2013. године; треће место на међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду 2012. године. Имао је до сада три солистичка концерта (Нови Сад и Суботица), као и више наступа на заједничким концертима полазника курсева и добитника награда. Добитник је стипендије „Узеир Хаџибејли“ за остварене уметничке резултате и успех у току студија за школску 2012/2013. годину. Награду „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Музичког департмана Академије уметности за школску 2012/2013. годину.
_

АЛЕКСАНДАР БУНЧИЋ

СТУДЕНТ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА – ДЕПАРТМАН ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ЦРТАЊЕ
Александар Бунчић рођен је 1981. године у Новом Саду. Основне студије вајања завршио је 2012. године у класи проф. Томислава Тодоровића на Академији уметности у Новом Саду. Мастер студије цртања на истом факултету уписао је 2012. године у класи проф. Љубомира Вучинића. Током школовања добио је већи број награда као што су „Награда Перспектива“ Мултимедијалног центра Led art 2012. године, годишња награда Департмана ликовних уметности Академије уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине вајање; награда „Best of 2010“ галерије Marziart Internationale из Хамбурга; друге награде за цртеж из фонда „Влада Величковић“ галерије Хаос из Београда 2009. године; друге награде публике на конкурсу „Петроварадинска тврђава у делима уметника“ Арт клинике 2007. године; треће награде за „Street Art“ концепт фестивала EXIT 2007. године; треће награде на конкурсу „Насликај мајцу – обуци галерију“ Арт клинике 2003. године. Излагао је на више од десет самосталних у Београду, Новом Саду, Смедереву и Оџацима и на тридесетак колективних изложби у земљи и иностранству. Члан је Савеза удружења ликовних уметника Војводине и Удружења ликовних уметника Србије. Награду „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана Академије уметности за школску 2012/2013. годину.
_

БРАНИСЛАВ КЛАШЊА

СТУДЕНТ IV ГОДИНЕ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА – ДЕПАРТМАН ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ, СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ МОНТАЖА У АУДИОВИЗУЕЛНИМ МЕДИЈИМА
Бранислав Клашња рођен је 1975. године у Новом Саду. Академију уметности у Новом Саду, студијски програм монтажа уписује 2008. године. Током студија учествовао је у продукцији више филмова као монтажер и асистент редитеља. Радио је монтажу дугометражног филма „Срце је мудрих у кући жалости“ редитеља Марина Малешевића 2009. године. Филм је приказан на више интернационалних и домађих фестивала и освојио је награде за најбољу тему, најбољи сценарио и најбољи филм. Током 2010. и 2011. године Клашња ради као асистент редитеља на дугометражном документарном филму „Једна жена један век“ Желимира Жилника. Рад на филму „Апофенија“ Марина Милошевића започиње 2011. године као помоћник редитеља и монтажер. Током 2012. године ради као монтажер на краткометражном филму „Тамара“ Ивана Кнежевића који исте године побеђује на фестивалу у Врњачкој Бањи у селекцији „Млади лавови“. Исте и следеће године ради као монтажер и секретар режије на дугометражном играном филму „Минотаур“ Саболч Толнаија (Szabolcs Tolnai). Крајем 2012. године учествује у изради видео материјала за представу „Галеб“ Томија Јанежића. Награду „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Драмског департмана Академије уметности за школску 2012/2013. годину.

Милан Миланов

студент IV године основних академских студија Департмана музичке уметности, студијски програм Гудачки инструменти модул Контрабас
Милан Миланов рођен је 1989. године у Новом Саду. На Академији уметности у Новом Саду студира од 2008. године у класи проф. Ивице Марушевића. Тренутно је студент Мастер студија Контрабаса на истој институцији. Добитник је бројних награда и признања међу којима се истичу прве награде на Првом и Другом интернационалном такмичењу за контрабас у Београду 2010. и 2011. године. Похађао је бројне семинаре и учествовао је у међународним пројектима како у земљи тако и у иностранству. Био је учесник „Оркестралне академија“ јула 2009. године на острву Хвар у Хрватској. Његово двомесечно усавршавање у САД подржао је Покрајински секретаријат за спорт и омладину. У октобру 2011. године био је представник Академије уметности у међународном пројекту „Европски студентски камерни оркестар“, у оквиру којег је са студентима из 16 земаља Европе наступао на концертима у неколико градова Западног Балкана. Стални је члан Војвођанског симфонијског оркестра. Поред оркестарског и камерног музицирања, настоји да промовише контрабас као солистички инструмент у широком распону његових интерпретативних способности. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Музичког департмана за школску 2011/2012. годину.
_

Александра Обрадовић

студенткиња мастер академских студија Департмана ликовних уметности, студијски програм Нови ликовни медији
Александра Обрадовић рођена је 1978. године у Приштини. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду 2002. године, на Катедри за енглески језик и књижевност. Студијски програм Нови ликовни медији на Академији уметности у Новом Саду уписала је 2007. и завршила 2011. године. Од 2007. године излаже на групним изложбама и учествује на фестивалима фокусираним на нове ликовне медије и видео, од којих се посебно издвајају Сајам кратке електронске форме КЕФ у организацији РЕКС – Културног центра Б92 у Београду, Међународни видео фестивал ВИДЕОМЕДЕЈА у Новом Саду и Фестивал алтернативног видео израза „АВИ фест“ у Подгорици. Учествовала је у пројектима у организацији Академије уметности, као што су заједнички пројекат-изложба професора, сарадника и студената под називом „Разлике“ и Међународни фестивал кратког филма и видеа SHORTZ. Добитница је бројних награда и школарина. На Сајмовима кратке електронске форме КЕФ 2008. године одликована је наградом публике, а 2009. и 2010. освојила је прву награду у такмичарском делу. Посебно запажено било је њено учешће на Фестивалу „One Minute“ у Бразилу 2011. године, где је њен рад под називом X-treme 1, 2, 3 добио похвалу за најбољи видео. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2011/2012. годину. Тренутно је студенткиња Мастер студија Нових ликовних медија на Академији уметности у Новом Саду.
_

Јелена Ђулвезан

студенткиња IV године основних академских студија Департмана драмских уметности, студијски програм Глума на српском језику
Јелена Ђулвезан рођена је 1985. године у Панчеву. Глуму у класи проф. Никите Миливојевића на Академији уметности у Новом Саду студира од 2008. године. Паралелно студира Просторно планирање на Географском факултету у Београду. У претходном периоду је своје уметничке склоности изражавала кроз вишегодишње певање у хору и бављење фолклором, али и кроз чланство у радијској омладинској групи „Импровизација“ у оквиру које је деловала на Радио Панчеву у периоду од 2001. до 2004. године. Друштвено је ангажована у омладинској невладиној волонтерској организацији „Омладина ЈАЗАС-а Панчево“. У периоду од 2001. до 2008. године у оквиру ове организације деловала је као координаторка одсека за едукацију, водитељка обуке за едукаторе и као њена потпредседница. Као глумица до сада је играла у неколико целовечерњих филмова и позоришних представа, од којих се посебно издвајају улога Жене у филму Горана Паскаљевића „Кад сване дан“ и улога Јованке Орлеанке у представи „Хенри VI“ у режији Никите Миливојевића у Народном позоришту у Београду. На Арт Трема фесту у Руми добила је награду за улогу Мале у представи Милене Марковић „Павиљони“ у режији њеног колеге Душана Мамуле, студента режије Академије уметности. Добитница је и награде „Предраг Пеђа Томановић“ за највиши просек оцена на студијама глуме, коју додељује Српско народно позориште. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2011/2012. годину

Соња Новчић

Департман музичке уметности, Студијски програм: Гудачки инструменти (Виолина)
Соња Новчић рођена је 1990. године у Новом Саду. Виолину је почела да учи у седмој години у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду, у којој је стекла основно и средње музичко образовање у класи професорке Монике Зима. Основне академске и Мастер студије завршила је у класи проф. Марка Јосифовског на Академији уметности у Новом Саду 2012. године. Добитница је бројних награда на такмичењима и фестивалима, од којих се издвајају прве награде на Републичким такмичењима у Београду 2002, 2004. и 2006. године, друга награда на међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду 2001. године и друга награда на међународном такмичењу „Петар Тошков“ у Земуну 2004. године. Као члан клавирског трија, у сарадњи са Иваном Мунћан (клавир) и Золтаном Чикошом (виолончело), освојила је прву награду и награду Лауреат на Републичким такмичењима у Београду 2005. и 2007. године, као и другу награду на Интернационалном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду 2010. године. Током школовања била је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије и хуманитарног фонда „Привредник“. Одржала је већи број солистичких концерата у Новом Саду и Београду. Снимала је за потребе Радио телевизије Војводине. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Музичког департмана за школску 2010/2011. годину. Тренутно ради као професор виолине у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду.
_

Велимир Андрејевић

Департман ликовних уметности, Студијски програм: Графичке комуникације
Велимир Андрејевић рођен је 1986. године у Бачкој Тополи. Средњошколско образовање стекао је у школи за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, на смеру Графички дизајн. Основне и Мастер академске студије завршио је на Академији уметности у Новом Саду на смеру Графичке комуникације. Излагао је на већем броју групних, а имао је и три самосталне изложбе: две под називом „The Wime City. Simple Design and Architectural Project“ у галерији Изба у Новом Саду и на Академији умјетности у Осијеку 2009. године; трећа, под називом „Пејзажи“, постављена је у Великом салону Културног центра Новог Сада 2013. године. За свој досадашњи рад добио је бројне награде, међу којима се издвајају: прва награда за плакат Независног синдиката, Нови Сад 2005. године; специјално признање за плакат Десетог међународног фестивала подводног филма у Београду 2010. године; прва награда за плакат на Другој ПДП конвенцији у Новом Саду 2009. године; почасна награда на Другом међународном конкурсу за плакат „Power Vs. Poverty“ у Скопљу 2009. године; годишња награда Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад у школској 2009/2010. години. Учествовао је у пројекту Open Design Studiа „Визуелна де/контаминација града“ 2009. године. Био је члан наградног жирија на Трећој ПДП конвенцији у Новом Саду 2010. године. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2010/2011. годину. Тренутно живи у Новом Саду и ради као независни графички дизајнер.
_

Лука Миховиловић

Департман драмских уметности, Студијски програм: Глума на српском језику
Лука Миховиловић рођен је 1987. године у Пули. Глумом се бави од своје седме године у Драмском студију Истарског народног казалишта у Пули. Основне студије глуме завршио је у класи проф. Бориса Исаковића на Академији уметности у Новом Саду 2012. године. Током студија учио је класичан балет код првакиње балетског ансамбла Српског народног позоришта Дијане Козарски, као и савремену игру код професорки Татјане Грујић и Снежане Ађански. Награду за најбољег младог глумца добио је за улогу Октавија Цезара у представи „Јулије Цезар“ на Фестивалу професионалних позоришта Војводине у Кикинди 2012. године. Низ запажених улога остварио је у драмским и балетским представама неколицине театарских кућа. На сцени Српског народног позоришта у Новом Саду играо је у представама „Пут“ Џ. Картрајта, те балетима „Ромео и Јулија“ С. Прокофјева, „Жизела“ Адолфа Адама, „Лабудово језеро“ П. И. Чајковског, „Дама с камелијама“ Ђ. Ведија, „Грк Зорба“ М. Теодоракиса“ и другим. На сцени Народног позоришта у Суботици наступао је у представама „Комедија забуне“ и „Јулије Цезар“ В. Шекспира, „Запис“ Оље Ђорђевић, „Чудо у Поскоковој драги“ А. Томића и другим. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2010/2011. годину. Од 2011. године члан је Народног позоришта у Суботици, а у основној балетској школи „Раичевић“ из Суботице ради као наставник глуме.

Стефан Ракић

Департман музичке уметности, Студијски програм: Клавир
Стефан Ракић рођен је 1989. године у Шапцу. Средњу музичку школу „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу завршава у класи професорке Гоаре Лазић. Основне студије клавира завршио је на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Светлане Богино 2010. године. Мастер студије завршава 2012. године у класи исте професорке. Током својих мастер студија радио је као сарадник у настави на Академији уметности у Новом Саду. Добитник је бројних награда на такмичењима у земљи и иностранству, међу којима се издвајају следеће: специјална награда и награда Лауреат на Републичким такмичењима музичких школа у Београду 2003. и 2005. године; прва награда на такмичењу „Gradus ad Parnassum“ у Крагујевцу 2003. године; прва награда на међународном такмичењу „Festival musica in Laguna” у Кјођи (Италија) 2004. године; специјална награда на такмичењу Фестивал младих пијаниста у Шапцу 2006. године; прва награда и специјална награда „Оливије Месијан“ и награда Лауреата А и Б категорије на Четвртом „Меморијалу Исидора Бајића“ у Новом Саду 2008. године; полуфинале Интернационалног пијанистичког такмичења у Сан Марину 2008. године и полуфинале Интернационалног такмичења „Светислав Станчић“ у Загребу 2011. године. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Музичког департмана за школску 2009/2010. годину. Тренутно је запослен у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу као наставник клавира.
_

Јанко Катић

Департман ликовних уметности, Студијски програм: Вајање
Јанко Катић рођен је 1984. године је у Новом Саду. Завршио је средњу техничку школу „Јован Вукановић“ у Новом Саду, одељење за архитектуру 2003. године. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, студијски програм вајање у класи проф. Младена Маринкова 2009. године. Похађао је летњи семестар Outside Art Center у Фиренци у Италији 2007. године. Био је учесник бројних изложби међу којима се издвајају San Carlo dei Barnabiti, Outside Project у Фиренци, Ноћ музеја у Новом Саду, The World Biennial Exhibition of Photography у Новом Саду, Student Art Festival STARTFEST у Новом Саду, International Video Festival „Videomedeja“ у Новом Саду, изложба Sur Expositions, у Темишвару, Пројекат „Уметност у Војводини данас“, Изложба „Млади“ у Галерији „Надежда Петровић“ у Чачку, дипломска изложба студената Академије уметности у Галерији Матице српске у Новом Саду, изложба Give Me A Minute у галерији The Shirley, Brooklyn у Њујорку у САД, изложба награђених студената „Перспективе“ у галерији Арт клинике у Новом Саду. Добитник је годишње награде Академије уметности у Новом Саду за најуспешнији уметнички рад у школској 2008/2009. години, као и годишње награде Лед Арт-а и Арт клинике за најуспешније младе уметнике „Перспективе“. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2009/2010. годину. Тренутно живи и ради у Берлину.
_

Милица Јаневски

Департман драмских уметности, Студијски програм: Глума на српском језику
Милица Јаневски рођена је 1986. године у Ваљеву. Основне и Мастер студије глуме на Академији уметности у Новом Саду завршила је у класи професорке Јасне Ђуричић и асистенткиње Сање Ристов Крајнов. До сада је играла у више представа различитих театарских кућа и једном филму. Реч је следећим представама: „Неговано воће“ редитеља Жељка Сантрача, настала у копородукцији Шведске и Народног позоришта у Сомбору 2010. године; „Три сестре“ редитеља Ралета Миленковића, у Српском народном позоришту 2010. године; „Ујеж“ редитеља Ралета Миленковића, у Српском народном позоришту 2010. године; „Пучина“ редитеља Владана Ђурковића, у Народном позоришту у Сомбору 2010. године; „Вишњик“ редитеља Јасне Ђуричић и Бориса Исаковића 2011. године; „Road“ у режији Бориса Исаковића и Милоша Пушића, у продукцији Културног центра Новог Сада 2011. године; „Галеб“ у режији Томија Јанежича, у Српском народном позоришту у сезони 2011/2012. У филму „Одумирање“ редитеља Милоша Пушића, сниманог у продукцији куће „Hit and Run“ из Београда током 2011-2012. године, играла је лик Стамене. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2009/2010. годину. Тренутно живи у Новом Саду и ради у Српском народном позоришту и у Народном позоришту у Сомбору.

Стеван Јовић

Департман музичке уметности, Група за клавир, оргуље, чембало, харфу и гитару, Подгрупа за гитару
Стеван Јовић рођен је 1986. године у Шапцу. Класичну гитару је почео да свира са осам година. Основне студије завршио је на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Зорана Крајишника. Добио је пуну стипендију и уписао мастер студије на Универзитету у Индијани 2009. године. До сада је наступао као солиста широм Србије, Европе и Америке. Поред солистичке каријере, често наступа и као члан камерних састава. Носилац је титуле прве гитаре-концертног мајстора у латино-америчком оркестру гитара на Универзитету у Индијани. Добитник је многобројних награда на републичким и међународним такмичењима гитаре, укључујући прве награде освојене на такмичењима у Словенији, Босни, Србији, Француској и Америци. Нарочито се истичу следећа признања: прва награда на међународном такмичењу „Indianapolis Matinee Musicale” у САД 2011. године; прва награда на међународном такмичењу „Festival ille de Re“ у Француској 2009. године; прва награда на међународном такмичењу „Фестивал гитаре у Мурској Соботи“ у Словенији 2008. године; трећа награда на међународном такмичењу „Guitar Art“ у Београду 2008. године. Награду Фондације „Мали принц“ као најбољи студент Музичког департмана добио је школске 2008/2009. године. Тренутно живи и ради у САД.
_

Бранимир Чкоњовић

Департман ликовних уметности, Група за графичке комуникације
Бранимир Чкоњевић рођен је 1984. године у Чачку. Основне студије на Академији уметности у Новом Саду, смер Графичке комуникације, уписује 2004. а завршава 2008. године. За свој уметнички рад добио је низ награда и признања, међу којима се издвајају: прва награда Галерије Матице српске додељена за идејно и графичко решење новог визуелног идентитета 2005. године; прва награда Народног позоришта из Суботице за идејно и графичко решење плаката за позоришну предсатву „Ибушар“ 2007. године; годишња награда Академије уметности за најбољи пројекат студената на смеру Графичких комуникација 2008. године и годишња награда Арт клинике за најперспективнијег младог графичког дизајнера 2008. године. Излагао је на већем броју самосталних и групних изложби, учествовао је на колонији „Папир у уметности“ у Чачку 2006. и 2007. године, и похађао је семинар „Outside art student project“ у Фиренци 2005. године. Официјални је графички дизајнер манифестације „Библиотека – Отворена књига Балкана“ од 2006, као и невладине организације „UNHCR, PRAXIS“ из Београда од 2009. године, а хонорарни дизајнер Центра за културну анимацију из Новог Сада био је од априла до октобра 2008. године. Као самостални хонорарни дизајнер реализовао је више од пет пројеката уређења ентеријера и осмислио визуелни идентитет клинике за пластичну и реконструктивну хирургију „Ореа“. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2008/2009. годину.
_

Мина Цветиновић

Департман драмских уметности, Група за аудио визуелне медије, Подгрупа за анимацију и визуелне ефекте
Мина Цветиновић рођена је 1985. године у Новом Саду. Основне и Мастер академске студије Анимације и визуелних ефеката завршила је на Академији уметности у Новом Саду 2009. године. Тренутно је у завршној фази докторских студија на Факултету драмских уметности у Београду. Добитница је више награда и стипендија у току школовања. Са ауторским анимираним филмом „Кафана“ на фестивалу „БАЛКАНИМА 2008“ у Београду, освојила је награду за најбољи студентски филм. Са истим филмом учествовала је на осам светских фестивала. Била је члан жирија на фестивалу анимираног филма „Аниманима“ у Чачку. Као чланица тима из области визуелних ефеката учествовала је у изради десет дугометражних играних филмова, међу којима се истичу: „Фалсификатор“ у режији Горана Марковића 2013. године; „Како су ме украли Немци“ у режији Милоша Радивојевића 2011. године; „Мотел Нана“ у режији Предрага Велиновића 2010. године; „Турнеја“ у режији Горана Марковића 2008. године. Као слободан уметник, аутор у области визуелних ефеката, компјутерске и stop-motion анимације, ради за више студија. Међу њеним клијентима налазе се компаније попут Dolce&Gabbana, Tuborg, X factor, Теленор, Лав, Darkwood Dub и друге. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Драмског департмана у школској 2008/2009. години. У звању је асистента на предметима из области анимације и визуелних ефеката на Академији уметности у Новом Саду.

Ива Станковић

Департман музичке уметности, Група за гудачке инструменте, Подгрупа за виолину
Ива Станковић рођена је 1985. године у Новом Саду. Основне студије виолине на Академији уметности у Новом Саду студирала је у класама проф. Мегуми Тешима и проф. Ирине Јашвили од 2004. до 2008. године. Мастер студије на Академији уметности уписала је код проф. Ирине Јашвили, а завршила уз менторску сарадњу са проф. Марком Јосифовским 2011. године. Добитница је већег броја награда и стипендија међу којима се истичу стипендије Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка и Универзитетске награде за постигнути изузетан успех. Члан је већег броја оркестара и камерних састава који представљају носиоце музичког живота града, попут оркестра Опере Српског народног позоришта, Војвођанског симфонијског оркестра, камерних оркестара Camerata Academica и „Орфелин“, фестивалског оркестра „Которарт“ и других. Активну сарадњу и концертне активности остварује заједно са пијанисткињом Слободанком Стевић, са којом је наступала у престижним салама попут Градске куће у Новом Саду. Од 2008. године запослена је као професор виолине у основној и средњој музичкој школи „Исидор Бајић“. На такмичењима и фестивалима музичких школа ученици из њене класе до сада су освојили већи број вредних награда. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Музичког департмана у школској 2007/2008. години.
_

Урош Пајић

Департман ликовних уметности, Група за графику
Урош Пајић рођен је 1984. године у Пожеги. Основне студије графике студирао је у класи проф. Радована Јандрића на Академији уметности у Новом Саду. Мастер студије цртања завршио је у класи професорке Вишње Петровић такође на Академији уметности. За свој уметнички рад добио је већи број награда као што су: награда четрнаестог Бијенала студентског цртежа у Београду 2007. године; награда Арт клинике – Перспективе #6 за најбољи цртеж и за најбољу графику 2007. године; награде Академије уметности у Новом Саду за најбољи цртеж и за најбољу графику 2007. године; „Изузетна награда“ Универзитета у Новом Саду за постигнуте врхунске резултате у уметничким активностима 2008. године. Своје радове излагао је на више од двадесет групних и следећих пет самосталних изложби: „Белешке, уметничка књига“ у галерији „Шок“ Арт клинике у Новом Саду 2006. године; „Астерион“ у галерији „Потез“ на Петроварадину 2007. године; „14 stps fwd“ у галерији Мултимедијалног центра Академије уметности 2008. године; „Белешке, цртежи и графике“ у Дому културе Студентски град на Новом Београду 2012. године и „Белешке, цртежи и графике“ – инсталација у Градској галерији у Пожеги 2012. године. Објављивао је песме и кратке приче. Радио је као галериста, књиговезац, конобар, рестауратор, сценограф и друго. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2007/2008. годину. Тренутно живи и ради у Новом Саду.
_

Жива Станојевић

Департман драмских уметности, Група за аудио визуелне медије, Подгрупа за анимацију и визуелне ефекте
Жива Станојевић рођен је 1980. године у Дуисбургу (Немачка). Основне студије на Академији уметности завршио је 2006. године на студијском програму Анимација и визуелни ефекти. Мастер студије у оквиру истог студијског програма завршио је 2010. године. Иза себе има мноштво кратких филмских остварења и позоришних представа, као и рад на пет дугометражних филмова стране и домаће продукције, међу којима се истичу „Варљиво сунце 2“ редитеља Никите Михалкова; „Срце је мудрих у кући жалости“ Марина Милошевића, „Обећај ми ово“ Емира Кустурице и „Журка“ Александра Давића. Има вишегодишње искуство рада у адвертајзингу у улози редитеља и креативног директора. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2007/2008. годину. Данас ради као стручни сарадник на катедри за Аудиовизуелне медије на студијском програму Анимација и визуелни ефекти при Академији уметности у Новом Саду.

Тијана Андрејић

Одсек музичке уметности, Подгрупа за клавир
Тијана Андрејић рођена је 1986. године у Новом Саду. Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у класи проф. Вере Хофман-Момчиловић завршила је као ђак генерације. Основне и Мастер студије у класи проф. Дориана Лељака завршила је на Академији уметности у Новом Саду, где је једно време радила и као сарадник у настави на предметима клавир и познавање клавирске литературе. У Италију одлази 2009. године, где уписује Академију “Santa Cecilia” у Бергаму у класи проф. Константина Богина. У октобру 2010. уписује престижну италијанску Академију “Incontri col Maestro” у Имоли у класи Бориса Петрушанског. Освајала је многобројне награде на домаћим и међународним такмичењима међу којима се истиче прва награда на интернационалном такмичењу „Меморијал Исидор Бајић“ 2006. године. Наступала је у најважнијим салама у Србији, а активно концертира у Италији и другим европским земљама. У досадашњој каријери наступала је са више истакнутих оркестара и сарађивала са Бојаном Суђићем, Пјер Карлом Оризиом (Pier Carlo Orizio), Овидијуом Баланом (Ovidiu Balan), Џорџом Костином (Gheorghe Costin) и другим реномираним диригентима. У фебруару 2013. снимила је компакт диск са српском клавирском музиком за немачку дискографску кућу “Acousence”. Награду Фондације „Мали принц“ добила је за школску 2006/2007. годину као најуспешнији студент на Музичком департману Академије уметности. Тренутно живи и ради у Италији.
_

Данило Прњат

Одсек ликовних уметности, Група за вајање
Данило Прњат рођен је 1982. године у Херцег Новом. Завршио је Академију уметности у Новом Саду и интердисциплинарне мастер студије Теорије уметности и медија на Универзитету уметности у Београду. Изузетно је запажен као уметник који се у својим перформансима, као видом политичког активизма, бави испитивањем и извођењем идентитета у савременом друштву капитала. Своје радове до сада је представљао у кругу следећих еминентних изложбених простора и уметничких манифестација: у Музеју савремене уметности у Новом Саду 2007. године; у Музеју модерне уметности „Zendai“ у Шангају 2007. године; у оквиру Октобарског салона у Београду 2008. године; у центру „Pompidou“ у Паризу 2008. године; у Националном музеју краљице Софије у Мадриду 2009. године; у „Кући светске културе“ у Берлину 2009. године; на „Frieze Art Fair“ у Лондону 2009. године; на московском „Бијеналу младих уметника“ 2010. године; у оквиру „College Art Association“ из Њујорка 2011. године; и другим. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2006/2007. годину. Тренутно је на докторским студијама на Европској високој школи у Сасфеу (Швајцарска).
_

Марија Меденица

Одсек драмских уметности, Група за глуму
Марија Меденица рођена је 1981. године у Београду. Академију уметности у Новом Саду завршила је у класи проф. Бориса Исаковића 2007. године. Хонорарни сарадник Српског народног позоришта у Новом Саду постала је 2007. године. Добитница је „Дневникове“ награде на 52. Стеријином позорју, награде жирија 52. Стеријиног позорја за најбољу младу глумицу из фонда „Дара Чаленић“, награде за глумца вечери на фестивалу у Шапцу „Театар на добром путу“, grand prix-ја фестивала позоришних академија у Братислави 2006. године, специјалне награде жирија на фестивалу позоришних академија у Варшави 2007. године, награде за најбољу главну женску улогу у Зрењанину на Војвођанским сусретима професионалних позоришта, глумачке награде на Јоакимфесту у Крагујевцу, годишње награде СНП-а у сезони 2007/08, награде за најбољу женску улогу фестивала „Тврђава театар“ у Смедереву, годишње награде СНП-а за улогу Ружице у представи „Ујеж“. Тумачила је бројне улоге у представама различитих театарских кућа, међу којима се истичу: „Ја или неко други“ Маје Пелевић (улога Оне, режија Кокана Младеновића, сезона 2006/07); „Је ли било кнежеве вечере“ Виде Одњеновић (улога госпођице Зеремске, СНП, 2006/07); „Барбело – о псима и деци“ Биљане Србљановић (улога Милене, режија Предрага Штрпца, 2009/10); „Тајни дневник Вирџиније Вулф“ (улога Џулије, режија Милене Павловић, 2009/10) и многе друге. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2006/2007. годину.

Јелена Ристић

Одсек музичке уметности, Група за гудачке инструменте, Подгрупа за виолину
Јелена Ристић рођена је 1985. године у Нишу. Средњошколско образовање завршила је у класи проф. Марије Рајковић у нишкој Средњој музичкој школи. Са шеснаест година уписала је Академију уметности у Новом Саду, где је дипломирала у класи проф. Дејана Михаиловића. Са успехом је учествовала на бројним такмичењима и освојила већи број награда међу којима се истичу: друга награда на републичком такмичењу 2000. године, прва награда на међународном такмичењу за младе виолинисте „Петар Тошков“ у Београду 2001. године и прва награда на међународном виолинском такмичењу у Мурсији (Шпанија) 2006. године. Као солиста наступала је са Симфонијским оркестром у Нишу и Симфонијским оркестром Академије уметности у Новом Саду. Активно учествује у пројекту „Мостови за будућност“ иницираног од стране Конзерваторијума у Берну (Швајцарска). Тренутно је на постдипломским студијама на Конзерваторијуму у Амстердаму у класи проф. Иље Груберта (Ilya Gruber) и заузима позицију концертмајстора Симфонијског оркестра „Het Gelders“ из Арнхајма (Холандија). Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Музичког департмана за школску 2005/2006. годину.
_

Јелена Вуковић

Одсек ликовних уметности, Група за графику
Јелена Вуковић рођена је 1981. године у Сарајеву. Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“, смер дизајн текстила, завршила је у Новом Саду. Дипломирала на Академији уметности у Новом Саду 2005. године на групи за графику, у класи професора Зорана Тодовића. Магистарске студије, смер графика завршила је код истог професора 2010. године. Добитница је награде Академије уметности за мали цртеж, графику и Универзитетске награде за постигнут успех на редовним студијама. Учесница је многобројних ликовних радионица као што су Етно село Сирогојно, Замак културе Врњачка Бања, дворац Дунђерски Кулпин, планинарски дом Фрушка гора, Чонград у Мађарској. Приредила је више самосталних и учествовала на колективним изложбама у земљи и иностранству. Самостално је излагала у галерији „Shock“ Aрт Клинике у Новом Саду 2005. године, галерији Културног центра Новог Сада 2006. године, галерији Дома културе у Чачку 2007. године и галерији Графичког колектива у Београду 2010. године. Награду Фондације „Мали принц“ добила је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2005/2006. годину. Од 2008. године запослена је у Средњој техничкој школи „Милева Марић-Ајнштајн“ у Новом Саду, као професор ликовне групе предмета.
_

Петар Јовановић

Одсек драмских уметности, Група за режију
Петар Јовановић рођен је 1981. године у Новом Саду, где завршава гимназију и 2000. године уписује студије режије на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Боре Драшковића. До сада је добио бројна признања за свој уметнички рад. Са својим испитним филмом из прве године студија „Бритва“ учествује на фестивалу „РАФ“ у Загребу 2002. године где је по гласовима публике проглашен за један од 10 најбољих филмова. Дипломирао је у октобру 2004. документарним филмом „Земља вајаје“ који је учествовао на многим домаћим и међународним фестивалима и ревијама филма и на којима је освојио Награду за најбољи документарни филм у домаћој селекцији на 52. Фестивалу кратког метра у Београду, Специјалну награду жирија на Mediawave фестивалу у Ђеру (Мађарска) и Spirit Award на Фестивалу младих филмских аутора у Мишколцу (Мађарска). Током студија радио као асистент редитеља у Српском народном позоришту, на опери „Магбет“ Ђ. Вердија у режији Дарјана Михајловића (2001) и драми Ф. Ведекинда „Буђење пролећа“ у режији Јелене Антонијевић (2002). Докторске студије филмологије 2005. године уписује на Академији уметности у Новом Саду. Прву професионалну режију у позоришту остварује 2008. године у Српском народном позоришту са представом „Полиција или Чему све ово?“ по драмама Славомира Мрожека (Полиција и Амбасадор). Крајем 2011. године почиње да ради у Студентском културном центру у Новом Саду као програмски уредник. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Драмског департмана за школску 2005/2006. годину.

Јована Јеловац

Одсек музичке уметности, Група за дувачке инструменте, Подгрупа за флауту
Јована Јеловац Стојанов рођена је 1982. године у Новом Саду. Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ завршила је у класи проф. Александра Ђурића. Основне студије флауте студирала је у класи проф. Лауре Леваи Аксин на Академији уметности у Новом Саду, где је у периоду од јануара 2005. до јуна исте године радила као демонстратор у настави. Мастер студије завршила је на „Royal Colledge of Music“ у Стокхолму 2009. године. Током својих основних студија остварила је вредне резултате на домаћим и међународним такмичењима, међу којима се истичу прва награда на међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду 2002. године и пласман у полуфинале Седмог међународног такмичења за флауту у Темишвару исте године. У периоду између 2000. и 2003. била је четири пута узастопно добитник специјалне прве награде на Фестивалу флаутиста у Ваљеву и лауреат овог такмичења. Академија уметности у Новом Саду доделила јој је „Изузетну награду“ за врхунске уметничке резултате 2004. године. Награду Фондације „Мали принц“ добила је за школску 2004/2005. годину као најуспешнији студент Музичког департмана Академије уметности. Тренутно живи и ради у Шведској.
_

Тибор Лазар

Одсек ликовних уметности, Група за сликање
Тибор Лазар рођен је 1980. године у Бечеју. Основне академске студије завршио је 2004. године на Академији уметности у Новом Саду, а након тога је похађао постдипломски програм на Ecole Cantonale d’Art du Valais у Сијеру (Швајцарска). Магистарске студије завршио је на Академији уметности у Новом Саду 2008. године. Од 1999. године излаже самостално и до сада је имао више изложби: у Галерији Шипош у Бечеју, Клубу групе ПААД у Новом Бечеју, Културном центру у Сенти, ШОК галерији у Новом Саду, Народном позоришту у Суботици, Новосадском позоришту, УЛУВ-у и Галерији Tableaux у Новом Саду, у Albion, Guelph у Канади, у Галерији Круг у Бечеју и Градском музеју у Сенти. Додељена су му бројна признања међу којима и Годишња награда за сликарство Академије уметности у Новом Саду 2004, Плакета Универзитета у Новом Саду најбољем студенту Академије уметности 2005, награда „Кристална кугла“ 2008, и Ликовна награда „Форум“ 2011. године. Био је учесник више ликовних колонија као што су XI међународна летња академија за ликовно стваралаштво у Врњачкој Бањи 2004, Сопоћанска виђења у Сопоћанима и Панонија 2005. године, док је учесник колоније 9+1 у Старој Моравици био од 2007. до 2011. године. Члан је удружења ликовних уметника Војводине. Награду Фондације „Мали принц“ добио је као најуспешнији студент Ликовног департмана за школску 2004/2005. годину. Тренутно ради у Гиманзији за талентоване ученике „Boljai“ у Сенти.
_

Марко Марковић

Одсек драмских уметности, Група за глуму
Марко Марковић рођен је 1980. године у Крагујевцу. Дипломирао је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Виде Огњеновић и Љубосава Мајера 2005. године. За досадашњи уметнички ангажман добио је следеће награде и признања: награду Сусрета професионалних позоршта Војводине за најбољег младог глумца 2007. године, за улогу Петра Петровића у представи „Последња смрт Френкија Сузице“ у режији Кокана Младеновића; награду Сусрета професионалних позоршта Војводине за најбољу епизодну 2011. године, за улогу Поткољосина у представи „Женидба“ Ане Ђорђевић; специјалну награду Вршачке позоришне јесени 2011. године, за улогу Јована Недељковића у представи „Пучина“ Владана Ђурковића. Остварио је већи број значајних улога у Српском народном позоришту у Новом Саду, Народном позоришту у Сомбору, као и другим театарским кућама и позоришним трупама. Сарађивао је са бројним реномираним режисерима и глумцима попут Љубише Ристића, Горчина Стојановића, Ивана Клеменца, Ане Ђорђевић, Кокана Младеновића и другима. Осим у позоришним, учествовао је у бројним телевизијским, филмским и рекламним пројектима. Награду Фондације „Мали принц“ добио је за школску 2004/2005. годину као најуспешнији студент Драмског департмана Академије уметности. Тренутно је запослен у позоришној трупи Народног позоришта у Сомбору.

Младен Чолић

Одсек музичке уметности, Подгрупа клавир
Младен Чолић рођен је 1982. године у Новом Саду. Музичко образовање започео је у музичкој школи „Исидор Бајић“ у класи Иване Брановачки. Основне и магистарске студије клавира на Академији уметности у Новом Саду завршио је у класи проф. Светлане Богино, да би своје даље школовање наставио на чувеном Конзерваторијуму „National Supérieur de Paris“ у класама Жака Рувијеа (Jacques Rouvier) и Приске Беноа (Prisca Benoit). За свој уметнички рад добио је бројна признања међу којима се истичу: прве награде на међународним пијанистичким такмичењима „Сергеј Рахмањинов“ у Новгороду 1998, „Меморијал Исидор Бајић“ у Новом Саду 2004, „Premio Jaén“ у Хаену (Шпанија) 2010, „Maria Canals“ у Барселони 2007, као и друге награде на такмичењима „Владимир Крајњев“ у Харкову (Украјина) 2000. и „Shenzhen Piano Concerto Competition“ у Шензену (Кина) 2011. године. Као концертни пијаниста наступао је у многим градовима Европе, Азије и Северне Америке. Реномирана издавачка кућа „Naxos“ издала је два компакт диска са Чолићевим снимцима Равела, Рахмањинова, Медине, Шумана, Шуберта и Падре Солера. Награду Фондације „Мали принц“ Чолић је добио за школску 2003/2004. годину као најуспешнији студент Музичког департмана Академије уметности. Тренутно живи и ради у Паризу.
_

Тијана Титин

Одсек ликовних уметности, Група за сликање
Тијана Титин рођена је 1982. године у Зрењанину. Основне студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду завршила је 2006. године у класи проф. Душана Тодоровића. Мастер студије на „Universität der Künste“ у Берлину завршила је 2010. године у класи професора Буркхарда Хелда (Burkharda Held). Током свог школовања добила је већи број награда као што су прва награда за портрет на уметничкој колонији Совљак, трећа награда на конкурсу „30×30“ у Зрењанину, „Изузетна награда“ Универзитета у Новом Саду за врхунска уметничка остварења, те награда Краљевине Норвешке за академско остварење. Излагала је на пет самосталних и више десетина групних изложби. Реч је о следећим самосталним изложбама: „Слике“, галерија Хол, Академија уметности у Новом Саду, 2005; „Alone“ галерија Фрида, Нови Сад, 2005; „Пар“, галерија Мост, Нови Сад, 2006; „Еротски цртежи“, Завичајни музеј, Рума, 2006; „Human, movement, emotion“, галерија фондације „Dorothea Konwiarz“, Берлин, 2011. године. Учествовала је на интернационалним радионицама, фестивалима и симпозијумима попут „Real Presence 4“ у Београду 2004, „F.A.C.E“ (Festival of Alternative Creative Exchange) у Новом Саду 2005. и „No Name“ у Никласдорфу (Аустрија) исте фодине. Награду Фондације „Мали принц“ добила је за школску 2003/2004. годину као најуспешнији студент Ликовног депратмана Академије уметности. Живи и ради у Берлину.
_

Вишња Обрадовић

Одсек драмских уметности, Група за глуму
Вишња Обрадовић рођена је 1982. године у Суботици. Завршила је гиманзију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. Глуму је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Виде Огњеновић, проф. Љубослава Мајере и проф. Предрага Момчиловића. Завршила је и бројне специјализоване школе попут „Creating theatre“ у Лондону код Томаса Праткија (Thomas Prattki), „Commedia dell’Arte“ на Академији драмских уметности “Silvio d’Amico” у Риму; „Body wheather laboratory“ код Мина Танаке (Min Tanaka/ Francuska) и друге. За уметничка и академска достигнућа награђена је, између осталог, „Изузетном наградом“ за постигнуте резултате у уметничким активностима од стране Академије уметности у Новом Саду и „Специјалном наградом“ за најбоље глумачко остварење у оквиру такмичарског програма „Up to 10.000 bucks“ филмског фестивала „Cinema city“ за улогу у филму „Златна лига“ Огњена Исаиловића. Од 2010. до 2012. године радила је као доцент на Академији уметности у Новом Саду на предметима Сценски покрет и Комедија дел Арте. Већи број запажених улога остварила је у Српском народном позоришту, у којем је тренутно запослена, али и у другим театарским кућама попут Народног позоришта у Сомбору, Позоришта младих, Театра „Промена“ и „Сцене 34“ у Новом Саду. Награду Фондације „Мали принц“ добила је за школску 2003/2004. годину као најуспешнији студент Драмског департмана Академије уметности.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.