Scroll Top

Основни појмовник српског знаковног језика из области уметности

Основни појмовник српског знаковног језика из области уметности

Пројекат „Основни појмовник српског знаковног језика из области уметности“ произашао је из искустава Академије уметности у Новом Саду у едукацији студената оштећеног слуха. Академија  се већ дуги низ година сврстава у ретке високошколске установе на којој равноправно студирају и ови студенти.

„Основни појмовник српског знаковног језика из области уметности“ подразумевао је одабир и визуелну презентацију најфреквентнијих појмова са којима се едукатори у уметности, уметнички професионалци, запослени у институцијама културе и студенти уметности највише срећу. Одабрано је и представљено 130 стручних речи и појмова из поља ликовне, драмске и музичке уметности. Овај одабир направили су заједнички наставници Департмана ликовне уметности Академије уметности и стручњаци за знаковни језик.

Овај едукативни видео треба да послужи свим заинтереованим да се упознају са основним појмовима из области уметности на српском знаковном језику.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.