Scroll Top

Презентација мултидисциплинарног уметника Гили Ависар (Gili Avissar)

tumblr_p3vxxufYSX1qiuyxjo6_r2_1280
}}

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ, НОВИ САД
Катедра за нове ликовне медије
Среда, 26. децембар у 9:30 часова

Презентација мултидисциплинарног уметника Гили Ависар (Gili Avissar)

У сарадњи са Музејом савремене уметности Војводине, Нови Сад

Гили Ависар је уметник који живи у Тел Авиву, тренутно смештен у резиденцијалном програму пројекта RISK CHANGE Музеја савремене уметности Војводине. Један је од учесника актуелне изложбе “Моја уметност је моја стварност” у МСУВ-у.

О УМЕТНИКУ:

Гили Ависар је мултидисциплинарни уметник, рођен 1980. године у Хаифи, а тренутно живи у Тел Авиву. Ависар је дипломирао на Академији за уметност и дизајн у Безалелу у Израелу, а од тада је креирао текстилне инсталације великих димензија и видео радове.

Изабрана листа његових изложби укључује музеје и галерије у Израелу и иностранству, међу којима су Мево Кунстхале, Меминген; Галерија Костка, Праг; Галерија Коал, Берлин; Нехусхтан Музеј; Музеј Нахум Гутман, Тел Авив; Музеј уметности у Тел Авиву, ИЛ; Музеј савремене уметности Херзлиа и многи други.

Ависар је направио сценографију и костиме за плесне и позоришне продукције, укључујући Театар Фреибург, израелски фестивал и Театар & Оркестар Хаиделберг.

Његови спотови, који често садрже обраду његових скулптура и инсталација, приказанивани су на престижним фестивалима.

О РАДУ:
У Музеју савремене уметности Војводине изложба “Моја уметност је моја стварност” Ависар излаже видео рад “Кофер”, који каже:

“Ја се савијам да станем унутар кофера и почињем облачити један костим преко другог, брзо мењајући идентитете док прихватам гомилу одеће и држим се тога. Кофер функцише као дом, и као превозно средство и као склониште.”

Гили Ависар ће на предавању представити избор из своје праксе и говорити о раду изложеном МСУВ-у.

Више о аутору: www.giliavissar.com
Више о пројекту: www.riskchange.eu

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.