Scroll Top

Проф. др Дијана Метлић представила “Разлике” у Риму

}}

Проф. др Дијана Метлић
Међународни конгрес у Риму
Разлике

На Четвртом међународном конгресу визуелне културе који је одржан 28. и 29. маја на Универзитету Санта Кроче у Риму, проф. др Дијана Метлић представила је научни рад с темом  “Thinking about Differences – Art and Society in Novi Sad”.

Ово је годишњи конгрес који окупља преко двеста стручњака из свих делова света са циљем размене идеја и искустава у пољу аудиовизуелних комуникација, свету слике и културе, као и креативних индустрија у којима се спајају локалне и глобалне перспективе. До сада је конгрес одржан на Универзитету Фреие у Берлину (2014), на Универзитету Беркли у Сан Франциску (2015) и Универзитету Абат Олиба у Барселони (2017).

Излагање је било посвећено уметничким радовима насталим у последњих петнаест година у оквиру пројекта Разлике чији је идејни творац уметник и професор Горан Деспотовски. У фокусу презентације налазила су се дела која проблематизују различитости унутар изражајних медија (са посебним освртом на видео инсталације и интерактивне радове који инсистирају на укључивању публике у реализацију дела), као и етничке, религиозне и културне вредности разлика у локалној средини.

Тема је имала добар пријем с обзиром да је великом броју слушалаца, па и излагача, приближила тренутну културну ситуацију у Војводини и уметничку продукцију Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.