Scroll Top

МАЈСТОРСКИ КУРС ЗА ТРОМБОН

György Gyivicsán

Ђерђ Ђивичан, мађарски тромбониста и педагог ће у оквиру свог гостовања у Новом Саду, где са Војвођанским симфонијским оркестром изводи „2. Концерт за тромбон и оркестар“ Рудолфа Бручија, одржати и мајсторски курс. Курс ће се оджати 28. и 29. марта, у просторијама Српског народног позоришта, оркестарска сала за пробе од 15.00 до 20.00 сати.

Ђерђ Ђивичан
Рођен је у Оросхази у Мађарској. Студирао је у класи професора Иштвана Шимона на Музичкој академији Универзитета у Сегедину (Мађарска). Од 2001. до 2003. године студирао на Универзитету за музику у Фрајбургу (Немачка) код професора Бранимира Слокара. Између 2003. и 2005. године је студирао у солистичкој класи на Универзитету уметности у Берну (Швајцарска). Освајао је награде на многим такмичењима међу којима је и 1. место на националном такмичењу Мађарске, а 2003. године је освојио 1. награду на Међународном такмичењу у Порцији (Италија). Солиста је Симфонијског оркестра Берлинског радија од 2002. до 2004. године.

Од 2013. године је соло тромбониста Катарске филхармојије. Члан је Слокар квартета тромбона и један од оснивача ансамбла „Genesis Brass“. Са овим ансамблима има интензивне музичке активности и остварио је многа ЦД издања. 2009. године је са својим студентима основао Сегедински ансамбл тромбона. Од 2005. године је професор на Универзитету у Сегедину. Држао је мајсторске курсеве у Немачкој, Италији, Јапану, Бразилу, Јужној Кореји и Холандији.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.