Scroll Top

A-фест: Предавање проф. др Ира Проданов Крајишник “Рахмањинов, интимно”

Ira foto
}}

A-фест: Предавање проф. др Ира Проданов Крајишник “Рахмањинов, интимно”
Среда, 27.12.2023. у 12.00
Свечана сала Академије уметности Нови Сад
Петроварадинска тврђава

A-фест: Предавање проф. др Ира Проданов Крајишник “Рахмањинов, интимно”

Предавање поводом 150 година од рођења и 80 година од смрти композитора Сергеј Рахмањинова у оквиру А-фест фестивала Департмана музичке уметности одржаће проф. др Ира Проданов Крајишник у среду, 27.12.2023. у Свечаној сали Академије уметности на Петроварадинској тврђави са почетком у 12 часова.

Др Ира Проданов (1970), музиколог, редовни је професор на Академији уметности Универзитета у Новом Саду и на Академији умјетности у Бањој Луци. Области њене експертизе припадају истраживању музике 20. и 21. века, интердисциплинарности у музици, другим уметностима и науци, а посебно је посвећена анализи односа музике и медија, музике и религије, теорије и праксе популарне музике. Др Ира Проданов креира курсеве целоживотног учења, пратећи иновације у настави и начине за њихову имплементацију. Била је координатор за Темпус пројекат InMusWB на Академији уметности (2011 – 2014). Била је у тиму за пројекат ДЕМУСИС, у Ерасмус пројекту Inovative Lab Fenice. Ауторка је и координаторка пројекта о женама мигранткињама “Глас који значи”, о уметничким подкастима у част јубилеја И. Стравинског (Стравинскаст), те чланица тима пројекта за очување животне природе Екозвук. Члан је International Musicological Society (IMS) и Музиколошког друштва Србије. Објавила је шест књига и више од 50 научних радова. Увела је мастер програм Музика и медији на Академији уметности. Преводи књиге са немачког и енглеског језика.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.