Scroll Top

А-фест: Концерт “Ко је Офелија”

}}

А-фест: Концерт “Ко је Офелија”
Уторак 26.12.2023. у 20.00
Културна станица “Еђшег”

А-фест: Концерт “Ко је Офелија”

Концерт “Ко је Офелија” на коме ће наступити Радослава Воргић Журжован, сопран и  Невена Совтић, клавир
одржаће се у уторак, 26. децембра 2023. у Културној станици “Еђшег” са почетком у 20 часова.

Програм:
Брамс, Штраус, Квилтер, Рим, Берлиоз

РАДОСЛАВА ВОРГИЋ ЖУРЖОВАН, сопран, гостујућа солисткиња Државне опере у Визбадену (Немачка), чланица Нове Београдске опере и стручна сарадница на Академији уметности у Новом Саду. Солистичку каријеру започиње као члан Младог ансамбла Државне опере у Мајнцу (Немачка), Театра и оркестра у Билу и Солотурну (Швајцарска). У Народном позоришту у Београду дебитује са улогом Фортуна и Валето у опери „Крунисање Попеје“ Монтеверди), а у Опери и театру Мадленијанум остварује улоге Анђелика – „Орландо” (Хендл) и Прозерпина и Нинфа – „Орфеј“ (Монтеверди), Аспазија „Mitridate, re di Ponto“ (Моцарт), Армида „Риналдо“ (Хендл), Сузана „Фигарова женидба“ (Моцарт), Јудита у истоименој опери (Скарлати), Косколето у истоименој опери (Офенбах). Добитница је бројних награда, међу којима су Ибла Гранд Призе и специјална награда за извођење Хендла, награда Камерне опере Рајнсберг, међународних такмичења у Нојштату и Тамиш у Сарбрукену. Дипломирала је на Одсеку за соло певање у класи др Милице Стојадиновић и Одсеку за општу музичку педагогију Академије уметности у Новом Саду. Мастер и студије трећег степена (Конзертеxамен) завршила је на Високој школи за музику у Мајнцу у класи проф. Клаудије Едер. Докторске студије завршава 2021. године на Академији уметности у Новом Саду.

НЕВЕНА СОВТИЋ је рођена у Новом Саду, где је завршила дипломске и мастер студије клавира на Академији уметности у класи проф. Ирис Кобал. Током студија била је стипендисткиња Министарства просвете, „Фонда за младе таленте“, а добитница је и награде „Еуробанк школарина“. Завршила је мастер студије интерпретације соло песме (Liedbegleitung) на Високој школи за музику у Детмолду, Немачка . На истој академији је потом пет година радила као корепетиторка у класама проф. Герхилд Ромбергер, проф. Маркуса Келера и Волфганга Тимана. Са мецосопранисткињом Саром Ромбергер је освојила другу награду на такмичењу „GFF Interpretationswettbewerb – Lied Duo“. Учила је од водећих стручњака данашњице у области соло песме: Мануела Лангеа, Ариберта Рајмана, Петера Кројца, Маркуса Готхарда, Џулијуса Дрејка, Данијела Белеа, као и пијанисте Колина Стоуна. Наступала је у Србији, Црној Гори, Хрватској, Италији, Француској, Немачкој и Аустрији. Остварила је звучне записе за Радио Нови Сад, Фондацију „Рудолф Бручи“ и Радио Липпе. Тренутно је запослена као доценткиња на предмету Корепетиција на Катедри за клавир на Академији уметности у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.