Scroll Top

Јавна читања студената Драматургије у оквиру Стеријиног позорја

Javno čitanje Jelena i Senka
}}

Јавна читања студената Драматургије у оквиру Стеријиног позорја

У оквиру Стеријиног позорја ове године одржаће Јавна читања драма студенткиња и студената студијског програма Драматургија са Академије уметности Нови Сад. Јавна читања одржаће се на Камерној сцени Српског народног позоришта у следећим терминима:

27. септембар у 12h
Мина Петрић: ЈЕЛЕНА И СЕНКА

„Треба утврдити однос Јелене Беловук према Јелени Беловук; и однос Јелене Беловук према ономе што није Јелена Беловук”, пише Биљана Јовановић у роману Пада Авала по чијим мотивима је настала ова драма. Јелена, хиперсензитивна и хиперсензуална, решавајући случај своје психијатријске пацијенткиње Сенке, примећује необичну подударност њихових живота.

27. септембар у 14h
Урош Чупић: БЕСКУЋНИЦИ

Дуодрама Бескућници прати јунакињу осветницу и њену борбу против грађевинског инвеститора који је оставио њену породицу на цедилу.

1. октобар у 14h
Кристина Бојанић: МИТ О МИНОТАУРУ

Краљев ванбрачни син дошао је да ослободи земљу од данка у крви и да убије Минотаура, али га у лавиринту чека изненађење које ће преокренути његов дотадашњи систем вредности.

3. октобар у 12h
Никола Ђоновић: ДА НЕ ЧУЈЕ РАЗРЕДНА

Тинејџерска комедија у једном чину. На екскурзији у Грчкој, у једној соби, група средњошколаца решила је да се опусти уз алкохол, цигарете и лаке дроге. Али, Тодор је преварио Анђелу. И цела ноћ је пропала.

3. октобар у 14h
Дивна Стојанов: НИКАД ДО САДА ВИЂЕНА ПРЕДСТАВА

Како да четворо младих људи, са тек завршеним факултетима, нађе посао, среди љубавне односе и заради новац у граду који постаје престоница културе? Тако што направе аматерску представу.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.