Scroll Top

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ И ЗАПОСЛЕНЕ – ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА ОД 23. НОВЕМБРА 2020.

Akademija
}}

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ И ЗАПОСЛЕНЕ – ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА ОД 23. НОВЕМБРА 2020.

Поштоване колеге студенти и наставници,

Након састанака деканског колегијума и бројних консултација са катедрама и Студентским парламентом, донели смо одлуку о реализацији наставних активности за наредни период, почев од 23.11.2020.

Молим вас да се понашамо савесно и одговорно, како бисмо што боље реализовали план. Напомињем да уколико имате било каквих симтома или сумњи у своје здравствено стање или оних са којима сте у контакту, обавезно обавестите наставника и не долазите у објекте Академије.

Желим вам да сачувамо здравље и успешно реализујемо семестар.

Срдачан поздрав,

Проф. Синиша Бокан, декан

ДЕПАРТМАН ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ

Плана рада од 23.11.2020.

Цртање

Катедра за Цртање ће практичну и теоријску настава држати на даљину. Сви професори са предмета Цртање са технологијом ће прилагодити наставу, везано за примедбу студената у вези задатака који захтевају моделе.

Сликање

Модул сликање држаће наставу уживо, у две групе по 8 студената, на предметима Сликање 1,3,5,7. по важећем распореду.

Вајање

Настава се организује у блоковима, ради реализације скулптура, у складу са договором са професорима на онлајн часовима.

Графика

Модул Графика држаће наставу онлајн, осим на предмету Графика 5 (III година), блок настава ради штампање графика, по договору са професором.

Фотографија

Модул Фотографија држаће наставу онлајн, осим на предмету Фотографија 3 и Фотографија 5 (II и III година), рад у студију по договору са професором, по један студент.

Нови ликовни медији

Модул Нови ликовни медији држаће наставу онлајн. Оставља се могућност студентима да у договору са професором, раде на рачунару, по један студент.

Примењене уметности и дизајн

Модул Илустрација држаће наставу онлајн

Модул Дизајн ентеријера држаће наставу онлајн

Модул Илустрација држаће наставу онлајн, осим на предмету Плакат 5 (ИИИ година), настава уживо у две групе по 5 студената, по важећем распореду

Катедра за теорију

Историја уметности – Онлајн настава

Конзервација и реатурација – Настава ће се у зимском семестру одржавати комбиновано, онлајн и уживо у малим групама за практичан рад. Практичан рад се одвија у конзерваторским атељеима, вежбе исто, у музејима, на терену.

Методика и методичка пракса, сва настава је организована искључиво онлајн.

ДЕПАРТМАН МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ

На Департману музичке уметности може се одвијати индивидуална инструментална настава. Настава се наставља од понедељка 23.11. по постојећем распореду

Соло певање се прикључује од 30.11.2020. осим ако се не добију другације препоруке Завода за јавно здравље Војводине.

Камерна музика и Корепетиција се настављају онлине до даљњег. Након завршених испита из главног предмета планира се блок настава како би се омогућило да студенти пробају у ансамблу.

Хорско дириговање се може радити у групама до 5 студената, али без певања.

Солфеђо се може радити уживо само са студентима Музичке педагогије од 30.11. 2020. у групама до 5 студената искључиво у сали (соба 26)

Сви предмети које покрива Катедра за композицију (на свим студијским програмима) се до даљњег одвија онлајн. Наставник који има потребу за наставом уживо мора се обратити декану за дозволу.

Сва остала настава се наставља онлајн.

Наставници који се изјасне да желе да раде онлине индивидуалну наставу могу да наставе на тај начин да раде. Исто важи и за студенте.

Самостално вежбање је дозвољено у слободним учионицама. Уколико неко од студената буде морао да чека, у ходнику поред портирнице  ће бити распоређене столице на 2м растојања само за ту сврху. Свако беспотребно задржавање у ходницима је забрањено.

Најстроже је забрањено вежбање у тоалетима или у холу.

Након часа или вежбања напустити зграду без задржавања.

Испред зграде мора се одржавати размак од 2m уз ношење маски!

Ношење маски је обавезно све време како у згради тако и испред зграде.

Дезинфекција руку је обавезна, као и инструмената. Обавезно је проветравање учионице од минимум 10мин након сваког студента.

ДЕПАРТМАН ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

У објектима Академије уметности ће се реализовати настава само за студијски програм ГЛУМА, по стриктно одређеном распореду и са стриктним правилима.

Настава студијских програма катедри за РЕЖИЈУ, АУДИОВИЗУЕЛНЕ МЕДИЈЕ, ДРАМАТУРГИЈЕ ће се одвијати онлајн, уз могућност реализације неопходних активности уз посебну најаву и одобрење.

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА У ТОКУ ОДРЖАВАЊА НАСТАВЕ ГЛУМЕ У ПРОСТОРИЈАМА АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ

  1. Сви студенти и професори су дужни да све време боравка у згради Академије носе исправно постављене маске (тако да покривају и нос и уста). Професор може одобрити студенту да, за потребе рада на часу, скине маску, али онда мора обезбедити растојање од најмање 2 метра од свих осталих присутних.
  2. У исто време у учионици не може бити присутно више од пет студената.
  3. Студентима је забрањено задржавање у ходницима Академије, осим непосредно пред почетак и непосредно после завршетка часа. Професори су дужни да студенте тачно обавесте када је термин њиховог часа и да се тога продржавају.
  4. Уколико се студенти и наставници задржавају испред зграде Академије, дужни су да носе маске на прописани начин, или да строго држе растојање од других присутних од најмање 2 метра.
  5. Студенти и наставници су дужни да обезбеде проветравање просторије у трајању од најмање десет минута на сваких 45 минута, или да држе стално отворене прозоре.

 

  1. Студенти и наставници су дужни да дезинфикују руке средством за дезинфекцију непосредно после уласка у зграду Академије, као и пре уласка у учионицу. Професори су дужни да воде рачуна о периодичној дезинфекцији средстава за рад (инструменти, подлоге на којима се ради, алати и сл.). Најбоље је да се то чини пре него што следећи студент почне да користи опрему, односно после завршетка коришћења.
  2. Студенти и професори који су били у контакту са особом која је оболела од ковида, или имају било какве симптоме респираторне инфекције, дужни су да остану код куће и о томе обавесте остале колеге. Сваки студенти који дође у зграду Академије са симптомима респираторне инфекције биће удаљен са наставе. Студенти због ових изостанака неће сносити последице, уколико о томе одмах обавесте наставника и траже инструкције за укључивање у рад на даљину.

 

УПОЗОРЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ И НАСТАВНИКЕ

Да ли ће и у ком обиму бити могуће одржавати наставу у просторијама факултета, зависи искључиво од епидемиолошке ситуације на Академији уметности. А она зависи од понашања свих нас изван просторија Академије. Зато вам скрећемо пажњу да:

–           не присуствујете догађајима који окупљају већи број људи, без обзира ко и где их организује,

–           користите јавни превоз само кад је апсолутно неопходно и при том непрекидно носите маску и после тога дезинфикујете/оперете руке,

–           избегавате сваки контакт са особама које имају неке симптоме инфекције.

УСПЕШНО ШКОЛОВАЊЕ НА НАШЕМ ФАКУЛТЕТУ У ТОКУ ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ДИРЕКТНО И НЕПОСРЕДНО ЗАВИСИ ОД НАШЕ БРИГЕ ЗА СВОЈЕ ЗДРАВЉЕ И ЗДРАВЉЕ ЉУДИ СА КОЈИМА РАДИМО. АКО СВАКО ОД НАС ТО ОДРЕДИ КАО ПРИОРИТЕТ, МОЖЕМО СЕ ИЗБОРИТИ СА ОКОЛНОСТИМА И МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТИТИ ВРЕМЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕД НАМА.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.