Scroll Top

Одржана премијера филма “Земља живих”

Untitled_1.175.1
}}

Премијера филма “Земља живих”

Премијера документарног филма “Земља живих” у режији Владислава Велковског, студента мастер студија режије у класи проф. Никите Миливојевића, а у продукцији DOF Creative Studio и Академије уметности Нови Сад одржана је у среду, 11. новембра 2020. у Великој сали биоскопа Arena Cineplex.

Документарни филм “Земља живих” преноси сведочења штићеника који су се у заједници за психосоцијалну рехабилитацију и ресоцијализацију “Земља живих” излечили од различитих болести зависности. Током 65 минута филма испричани су животни путеви људи, које су изазови и искушења одвела у зависност од наркотика, алкохолизма и коцке, а жеља за излечењем довела их је на исто место, место на коме су се након 30 месеци боравка, вратили у наше друштво као позитивни примери.

Главни протагонисти филма су два бивша зависника Бобан и Светозар. Бобан свој живот са гледаоцима дели у периоду лечења у заједници, а Светозар се пред камерама суочава са свакодневним животом након завршетка програма. Њих двојица заједно шаљу поруку у филму да за оне који су кренули на пут одвикавања од најтежих порока, уз истинске напоре и, пре свега стремљење да се у миру превазиђе искушење, постоји оздрављење.

Заједница чува многе инспиративне животне приче за екранизацију, па су аутори осетили потребу да се за њих чује јер изазова и искушења у данашњем времену има више него што их је било пре годину или две, а сигурно мање него што ће их бити у времену које је пред нама.

У реализацији филма су учествовали:
Извршни продуцент: доц. Елида Месарош Лајко
Продуцент/организатор: Бојана Бокан
Сценарио: доц. Елида Месарош Лајко и Бојана Бокан
Редитељ: Владислав Велковски
Директор фотографије и колор корекција: Роберт Гонди
Камера: Станислав Краљ
Монтажа звука: проф. Александар Стојшин
Монтажа: Небојша Рудић
Дизајн светла: Ведран Шантић
Композитори: Милан и Александар Петровић
Дизајн шпице: проф. Дарко Вуковић

Премијера филма је одржана уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.