Scroll Top

Концерт стипендиста Фонда “Меланије Бугариновић”

Fond_Melanija_pres
}}

Концерт стипендиста Фонда “Меланије Бугариновић”
Четвртак, 28. фебруар 2019. у 20.00
Свечана сала
Градска кућа

Концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин” одржаће се у четвртак, 28. фебруара у Свечаној сали Градске куће, у организацији Музичке омладине Новог Сада са почетком у 20 часова.

Наступиће 12 стипендиста, од којих су петоро ученици Музичке школе “Исидор Бајић”, петоро су соло певачи са Академије уметности, а двоје студенти клавира.

Програм ће бити разноврсан и садржаће соло песме и оперске арије разних епоха, од барока до 20. века.

“Захваљујући нашој, али и светској оперској диви, Фонд преко 40 година стипендира талентоване вокалне солисте и корепетиторе. Дело и хуманистичка идеја славне уметнице настављају да живе кроз успехе свих оних којима је помогла и којима ће помагати. Град високо цени рад Фонда који даје изванредне резултате подржавајући развој младих стваралаца. Као и увек пред нама је одличан концерт који изнова показује величину и значај давнашње одлуке Меланије Бугариновић да сву своју имовину уложи у будућност”, истакао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Председник Управног одбора Фонда проф. Синиша Бокан нагласио је да се први пут одржава концерт нових стипендиста који су ове године изабрани, те постају део породице која броји више од 100 до сада подржаних младих уметника.

Чланови Управног одбора Фонда проф. Милица Стојадиновић и проф. Милан Миладиновић оценили су да је веома важно што најбољи стипендисти имају прилику и да буду ангажовани на Академији уметности јер тако добијају животну перспективу у својој земљи.

“Да Фонд ради праву ствар видело се на концерту који је одржан јесенас у сарадњи са Војвођанским симфонијским оркестром, а на којем су учествовали наши бивши стипендисти, успешни професионалци који наступају широм Европе”, рекла је Милица Стојадиновић.

Стипендисткиње Фонда Каја Мандић Плавшић и Александра Плетикосић изјавиле су да је добијање стипендије привилегија и прилика за усавршавање, а помаже им и да изнесу материјалне трошкове живота и студирања.

Аутор текста: 021.rs

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.