Scroll Top

Обележено пунолетство и уручене годишње награде Фондације “Мали принц”

717A0531
}}

Додела награда Фондације “Мали принц”

Годишње награде Фондације “Мали принц” за уметничко стваралаштво у области музичке, драмске и ликовне уметности добили су студенти Академије уметности Ива Димитријевић (музичка уметност), Сара Симовић (драмска уметност) и Сара Масникоса (ликовна уметност). Статуу и новчану награду у износу од 1500 евра студентима је доделила Александра Веђеци Бошков, оснивач фондације и Ксенија Блажић, директорица фондације на свечаности која је у складу са епидемиолошким мерама уприличена у Свечаној сали Академије уметности у објекту на Петроварадинској тврђави.

О награђенима
Ива Димитријевић, Академију уметности Нови Сад, студије харфе уписала је 2017. године, две године пре своје генерације у класи професорице Сташе Мирковић и више стручне сараднице мр. Мине Момчиловић Белић. Одличан је студент са највишим оценама. Током свог школовања такмичила се на најпрестижнијим такмичењима и похађала мастер радионице еминентних музичара у земљи и иностранству. Освојила је 23 награде на националним и интернационалним такмичењима, од којих је 11 првих награда.

Видео о Иви Димитријевић

Сара Симовић, студије глуме у класи доц. Бориса Лијешевића, уписала је 2017. године. Као активни члан позориста “Промена” играла је у представама “Пријемни испит” и “Једночинке” у режији доц. Бориса Лијесевића. За време студирања играла је у мјузиклу „Коса“ Позоришта младих (2019.), те у представи „Велика депресија“ Српског народног позоришта (2020.). На сцени Савременог позоришта у Крагујевцу (2019.) играла је у представи „Човече ти си млад“. У петој сезони серије „Убице мог оца“ (2021.) Заиграла је у улози Дајане. Играла у филовима „Вози ме на море“ (дипломски филм студенткиње са Факултета драмских уметности) и у филму „Розе“ (2018.), где је на фестивалу „Филмски фронт“ у Новом Саду освојила награду за најбољу глумицу.

Видео о Сари Симовић

Сара Масникоса, Академију уметности Нови Сад, смер сликарство уписала је 2014. Основне студије завршила је 2020. у класи професора Горана Деспотовског, са просечном оценом 9,96. Тренутно је студент мастер академских студија сликарства такође на Академији уметности у Новом Саду. Редовно излаже од 2015. године. Самостално је излагала седам пута. Учесница је бројних пројеката од којих се издваја пројекат Арт бодy арт, у организацији Савеза удружења ликовних уметника Војводине и фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе, радионица и ликовних колонија. Добитница је Доситејеве стипендије за 2019/20. и Годишње награде Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине СЛИКАЊЕ (2020.)
Видео о Сари Масникоси

Почевши од школске 2003/2004. године Фондација награђује по једног студента са Департмана музичке, ликовних и драмских уметности за постигнуте врхунске резултате у тим уметничким областима. Током година, Фондација „Мали принц“ и Академија уметности константно су отварале нове видове сарадње. Изражавајући обострано поштовање и стално тежећи унапређивању сарадње, Фондација и Академија годинама уназад, осим доделе ове награде, реализују и низ других активности везаних за наставни процес, намењених пре свега студентима Академије уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.