Scroll Top

Изложба радова „Ментална архитектоника“ Катарине Трнавчевић

Ciklus crteza VAVILON, akril i roler-marker na kartonu, 70 x 100 cm, triptih (sredina) 2017
}}

Изложба радова „Ментална архитектоника“
Катарина Трнавчевић
19. октобар 2018. у 19.00
Галерија Терра
Кикинда
Трг српских добровољаца 25

Изложба радова „Ментална архитектоника“ Катарине Трнавчевић, студенткиње мастер академских студија код ментора Биљане Јевтић, доцента, свечано ће бити отворена 19. октобра 2018. у Галерији Терра у Кикинди у 19 часова. Изложба ће бити отворена до 21. новембра 2018.

Аутор о изложби: „Ментална архитектоника“ је самостална изложба цртежа и слика које се баве проблематиком расуте пажње. У питању је геометријска апстракција великим делом ослоњена на архитектонске елементе као и пиxеларт, повезане асоцијативно и путем фотографских референци, на начин који у таквим варијацијама добија други смисао. Будући да традиционални цртеж и слика имају велики значај, у ликовном смислу су интегрисани кроз комплексне структуре. Радови су засићени, тако да се тачка фокуса разлаже на мноштво места, а посматрач је увучен да учествује у специфичном зрачењу неког ткања или јединице у слици, као и сплетовима околности у којима се тај део обистинио. Унутрашња ситуација слике је измењена мрежом истовремених догађања која се синтетизују нагомилавањем. Услед природног доживљаја и утицаја дигиталне уметности и екрана који нас окружују, класичан медиј се развија као постдигитални, али као такав постаје начин да се застане и инсистира да се уметност тј. слика материјализује у физичком облику.

Биографија Катарине Трнавчевић: 

Катарина Трнавчевић, рођена је у Ужицу 1992. године. Завршила је средњу Уметничку школу у Ужицу на одсеку за уникатну керамику код проф. Софије Бунарџић. Основне академске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду, Департману ликовних уметности на студијској групи сликарство, 2017. године у класи Драгана Матића, редовног професора. Такође, на Академији уметности у Новом Саду, уписала је мастер академске студије на модулу цртање, код ментора доц. Биљане Јевтић, 2018. године.

Излагала је на преко тридесет колективних и реализовала је шест самосталних изложби.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.