Изложба радова „Ментална архитектоника“ Катарине Трнавчевић

Ciklus crteza VAVILON, akril i roler-marker na kartonu, 70 x 100 cm, triptih (sredina) 2017
}}

Изложба радова „Ментална архитектоника“
Катарина Трнавчевић
19. октобар 2018. у 19.00
Галерија Терра
Кикинда
Трг српских добровољаца 25

Изложба радова „Ментална архитектоника“ Катарине Трнавчевић, студенткиње мастер академских студија код ментора Биљане Јевтић, доцента, свечано ће бити отворена 19. октобра 2018. у Галерији Терра у Кикинди у 19 часова. Изложба ће бити отворена до 21. новембра 2018.

Аутор о изложби: „Ментална архитектоника“ је самостална изложба цртежа и слика које се баве проблематиком расуте пажње. У питању је геометријска апстракција великим делом ослоњена на архитектонске елементе као и пиxеларт, повезане асоцијативно и путем фотографских референци, на начин који у таквим варијацијама добија други смисао. Будући да традиционални цртеж и слика имају велики значај, у ликовном смислу су интегрисани кроз комплексне структуре. Радови су засићени, тако да се тачка фокуса разлаже на мноштво места, а посматрач је увучен да учествује у специфичном зрачењу неког ткања или јединице у слици, као и сплетовима околности у којима се тај део обистинио. Унутрашња ситуација слике је измењена мрежом истовремених догађања која се синтетизују нагомилавањем. Услед природног доживљаја и утицаја дигиталне уметности и екрана који нас окружују, класичан медиј се развија као постдигитални, али као такав постаје начин да се застане и инсистира да се уметност тј. слика материјализује у физичком облику.

Биографија Катарине Трнавчевић: 

Катарина Трнавчевић, рођена је у Ужицу 1992. године. Завршила је средњу Уметничку школу у Ужицу на одсеку за уникатну керамику код проф. Софије Бунарџић. Основне академске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду, Департману ликовних уметности на студијској групи сликарство, 2017. године у класи Драгана Матића, редовног професора. Такође, на Академији уметности у Новом Саду, уписала је мастер академске студије на модулу цртање, код ментора доц. Биљане Јевтић, 2018. године.

Излагала је на преко тридесет колективних и реализовала је шест самосталних изложби.

Сличне вести