Scroll Top

Нацртај ми будућност Европе – осликавање мурала

post 1
}}

Нацртај ми будућност Европе – осликавање мурала

New Moment New Ideas Company извођач пројекта “Нацртај ми будућност Европе” који је финасиран од стране Делегације ЕУ у Србији, и имплементира се у склопу догађаја “Европска престоница за културу” у Новом Саду организује осликавање мурала на Кеју жртава рације у периоду од 18.априла до 9.маја. којим ће бити представљена визија будућности Европе од стране 8 уметника са Западног Балкана и Европе. Мурал ће свечано бити откривен у оквиру прославе Дана Европе, 9. маја.

Том приликом позивају се студенти Департмана ликовних уметности да се пријаве за учешће у иницијативи како би заједно са уметницима из других земаља дали свој уметнички допринос теми „Будућност Европе“.

Кроз мурал, као и активно учествовање у осталим културним активностима у Новом Саду, одабрани уметници ће показати своје уметничко умеће, њихову визију заједничке будућности европског континента и способност освртања на друштвено ангажоване теме.

Пријаве су отворене у периоду од 25. фебруара до 18. марта, након чега ће осам одабраних уметника заједно осликати зид на Кеју жртава рације током боравка у Новом Саду од 18. априла до 9. маја. Мурал ће свечано бити откривен у оквиру прославе Дана Европе, 9. маја.

Све пријаве прегледаће реномирани жири којим председава Лазар Сакан, идејни творац и кустос New Moment Gallery у којој је током 12 година приређено неколико стотина значајних изложби и културних дешавања. Остале чланове жирија чине др Тијана Палковљевић Бугарски, директорка Галерије Матице Српске, концептуални уметник Никола Џафо и два представника Делегације Европске уније у Србији.

Уметници који желе да учествују у иницијативи, „Нацртај ми будућност Европе“ треба да попуне формулар за пријаву, пошаљу кратку биографију, портфолио, као и скицу свог виђења теме путем овог линка: futureofeurope.newmoment.com , где такође можете испратити све детаље везане за учешће у иницијативи као и дешавања око припрема и настанка мурала.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.