Scroll Top

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕKАТ РАЗЛИKЕ 2022

}}

Поштовани професори и студенти Академије уметности у Новом Саду, обавештавамо вас да је отворен позив/пријава за учешће на пројекту Разлике.

  • Позив је отворен за студенте свих нивоа студија (ОАС, МАС, ДАС) као и професоре/сараднике сва три департмана Академије уметности у Новом Саду.
  • Пријава је отворена до 15.3.2022.
  • Изложба пројекта је планирана за април/мај 2022.
  • Простор: Kреативни дистрикт – Kинеска четврт, Нови Сад.

KОНЦЕПТ РАЗЛИKЕ

Реализација пројекта се одвија на годишњем нивоу, активно кроз дискусије и изложбе ангажованих професора и студената учесника. Сви учесници се могу изразити кроз практичне радове и теоретске садржаје који обухватају савремену уметничку праксу. Пројекат је отворен за креативни судар различитих и другачијих уметничких, друштвених, социјалних и политичких форми изражавања у циљу истраживања области социјалне, економске, културне и политичке вредности разлика.

Током периода реализације пројекта, ствара се амбијент који кроз анализу, дијалоге и креативне садржаје елиминише дистанце и подстиче истицање разлика. Пројекат тежи да се кроз заједнички рад професора и студената сва три департмана Академије уметности у Новом Саду, као и уз гостујуће учеснике, приступи анализи и реализацији по принципима присутним у савременој излагачкој пракси, афирмишући процесе експерименталних чинилаца у уметничком стваралаштву.

Успостављањем релација између различитих уметничких категорија, пројекат отвара поље за експериментално-истраживачки процес са фокусом на интерактивност, интердисциплинарност, мултимедијалност и нове технологије. Предмет истраживања базира се на тежњи да се у оквиру пројекта сагледају и примењују специфични / иновативни спојеви различитих уметничких категорија (музика, филм, видео, анимација, перформанс, инсталација, слика, фотографија…).

Значај пројекта Разлике заснива се на својеврсном сједињавању свих уметничких области – категорија, на учествовању сва три департмана Академије уметности и њиховој међусобној интеракцији.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.