Scroll Top

Изложба радова “Баријере”

Sanja Zigic Barijere
}}

Изложба радова “Баријере”
Галерији “Ла Виста”
Мите Ружића 2

Отварање изложбе радова Сање Жигић, стручног сарадника на Катедри за графику под називом “Баријере” одржаће се 10. септембра 2019. у Галерији “Ла Виста” са почетком у 19 часова.

Изложбу ће отворити мр Данило Вуксановић.

О изложби:
БАРИЈЕРЕ
(Текст из каталога)
Препреке, блокаде, ограничења, кочнице, отпор, заврзламе, зачкољице, сметње, спречавање… Све су то синоними за баријере. Дигиталне графике само су сегмент уметничког истраживачког рада у оквиру овог пројекта. Основни мотив који се приказује јесте мотив баријера. На самом почетку промишљања био је дословно приказан а нешто касније симбол баријера сводим тј. апстрахујем на линеарне представе које се понављају и дајем им нове визуелне
симболичке, контекстуалне и концептуалне вредности. У друштву и друштвеним збивањима проналазим креативани изазов за стварање и овај уметнички истраживачки рад представља одраз свакодневних дешавања и личних искустава.
Серију радова „Баријере“ започела сам пре 5 година и првобитна идеја била је да се овај пројекат заснива претежно на основним принципима компоновања где су главни носиоци цртеж и боја најдоминантнији.

Истраживањем и продубљивањем теме обим интересовања убрзо се проширио. Поред основних ликовних настају и надопуњују се нове симболичке и контекстуалне вредности. Баријере на новонасталим радовима логичан су след мог досадашњег рада. Симболика одређених елемената у раду може да се тумачи на више начина и публици су на тај начин представљене многе теме и само од перцепције публике зависи која ће бити доминантна, а која не.

Сања Жигић

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.