Scroll Top

Снежани Петровић, сарадници на Катедри за графику уручена награда у Јапану

TIMPT_04
}}

Снежана Петровић, сарадник
Катедра за графику
Департман ликовних уметности
Награда у Јапану

Снежани Петровић, стручној сарадници на Катедри за графику Департмана ликовних уметности, на свечаној церемонији додела награда 6. Токијског међународног тријенала мале графике  уручена је Награда жирија (трећа по рангу) за графику „За столом” (2018), у техници mecotinte, од стране познатог јапанског ликовног критичара Куниа Мотоеа у Музеју Универзитета уметности у Тами у Токију.

Токијско тријенале графике малог формата одржава се у организацији јапанског Универзитета уметности у Тами и до сада је одржано пет пута од 1995. године. Овогодишње 6. по реду тријенале приказује достигнућа 324 уметника из 81 земље и региона света, а у конкуренцији за титулу најбољих графичара надметало се 1.927 савремених ликовних стваралаца из целог света.

На позив Департмана за сликарство и графику Универзитета уметности у Тами, Снежана је заједно са учесницима тријенала имала прилику да посети Kампус овог универзитета и упозна се са радом на једном од највећих и најзначајних приватних уметничких универзитета у Јапану.

Домаћин ове посете био је проф. др Охyа Масаки који је гостима представио концепт и услове рада на овом Департману и одржао презентацију радних простора на универзитету. Гостима су били представљени атељеи и графичке радионице за равну, дубоку и високу штампу, библиотека, читаоница и многобројне изложбе студената које су тај дан организване у склопу студентског фестивала пред дан културе у Јапану.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.