Snežani Petrović, saradnici na Katedri za grafiku uručena nagrada u Japanu

TIMPT_04
}}

Snežana Petrović, saradnik
Katedra za grafiku
Departman likovnih umetnosti
Nagrada u Japanu

Snežani Petrović, stručnoj saradnici na Katedri za grafiku Departmana likovnih umetnosti, na svečanoj ceremoniji dodela nagrada 6. Tokijskog međunarodnog trijenala male grafike  uručena je Nagrada žirija (treća po rangu) za grafiku „Za stolom” (2018), u tehnici mecotinte, od strane poznatog japanskog likovnog kritičara Kunia Motoea u Muzeju Univerziteta umetnosti u Tami u Tokiju.

Tokijsko trijenale grafike malog formata održava se u organizaciji japanskog Univerziteta umetnosti u Tami i do sada je održano pet puta od 1995. godine. Ovogodišnje 6. po redu trijenale prikazuje dostignuća 324 umetnika iz 81 zemlje i regiona sveta, a u konkurenciji za titulu najboljih grafičara nadmetalo se 1.927 savremenih likovnih stvaralaca iz celog sveta.

Na poziv Departmana za slikarstvo i grafiku Univerziteta umetnosti u Tami, Snežana je zajedno sa učesnicima trijenala imala priliku da poseti Kampus ovog univerziteta i upozna se sa radom na jednom od najvećih i najznačajnih privatnih umetničkih univerziteta u Japanu.

Domaćin ove posete bio je prof. dr Ohya Masaki koji je gostima predstavio koncept i uslove rada na ovom Departmanu i održao prezentaciju radnih prostora na univerzitetu. Gostima su bili predstavljeni ateljei i grafičke radionice za ravnu, duboku i visoku štampu, biblioteka, čitaonica i mnogobrojne izložbe studenata koje su taj dan organizvane u sklopu studentskog festivala pred dan kulture u Japanu.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.