Scroll Top

Глумачка награда за животно дело „Добричин прстен“ уручена проф. Борису Исаковићу

Boris N1
}}

Глумачка награда за животно дело „Добричин прстен“ уручена проф. Борису Исаковићу

Глумачка награда за животно дело „Добричин прстен“ уручена проф. Борису Исаковићу

Глумачка награда Удружења драмских уметника Србије за животно дело у 2022. години, „Добричин прстен“, уручена је у недељу, 03.12.2023. проф. Борису Исаковићу у Југословенском драмском позоришту, у присуству великог броја колега, глумаца, редитеља, студената драмских факултета.

Награду му је уручио претходни добитник Петар Божовић, рекавши да у којој год улози да је гледао Бориса Исаковића, изгледало је као да је писана баш за њега, док је проф. Вида Огњеновић, председница жирија који му је награду доделио, рекла да је то глумац о којег су се улоге – отимале.

Приказан је и кратак филм са инсертима из филмова и представа у којима је Исаковић играо, а на бини је велики глумац ову почаст поделио са својим студентима.

„Овај тренутак је на радост свих нас, кад славимо нашу професију, једино истински битно је да у овом хаотичном збуњујућем времену кад читав свет пролази кроз кризу етичности сви заједно нађемо довољно мира и снаге да тај наш простор креативности, племенитости и духа одржимо чистим и светлим. Многи пре нас су тако бринули о позоришту, то морамо и ми сада, тако треба да чине и они који долазе. Они не да долазе него су већ ту – шест генерација студената глуме Академије уметности у Новом Саду“, рекао је Исаковић а на бини су му се придружили његови студенти поздрављени аплаузом и повицима „браво“ из публике.

Фотографија: N1

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.