Scroll Top

Захвалнице Академији уметности Нови Сад поводом Међународног дана људских права

}}

Захвалнице Академији уметности Нови Сад поводом Међународног дана људских права

Захвалнице Академији уметности Нови Сад поводом Међународног дана људских права

Поводом Међународног дана људских права и 75 година од доношења Универзалне декларације о људским правима, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог организовало је у недељу у Педагошком музеју у Београду свечаност на којој је министар Томислав Жигманов доделио захвалнице партнерима из јавне управе, медија, цивилног друштва, локалне самоуправе, академске заједнице и других организација и институција као и истакнутим појединцима за подршку унапређењу људских права у Србији.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности примио је захвалницу у име студената који су израдили плакате за изложбу на тему вредности које су промовисане у оквиру програма 75 дана за 75 година Универзалне декларације о људским правима.

Признање са Академије уметности добио је проф. Дарко Вуковић са Департмана ликовних и примењених уметности за посебан допринос академским радом и уметничким изразом у области унапређења људских и мањинских права и маргинализованих група.

Обраћајући се окупљенима, министар Жигманов је нагласио да је Министарство у току прошлих годину дана све активности усмеравало на то да увек подсећају на вредности и визије које су садржане у Универзалној декларацији људским правима Уједињених нација.

Поводом свечаности у Педагошком музеју у Београду били су изложени радови студената Академије уметности из Новог Сада на тему људских права.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.