Scroll Top

Докторски уметнички пројекат „ Аналогни процеси: сликарство као плурална уметничка пракса“

Plakat Lidija doktorat 1
}}

Докторски уметнички пројекат
„Аналогни процеси: сликарство као плурална уметничка пракса“
Проф. Лидија Маринков Павловић
16 новембра 2018. године у 20.00
Оставинска галерија
Краљевића Марка 8
Београд

Изложба – докторски уметнички пројекат „ Аналогни процеси: сликарство као плурална уметничка пракса“, проф. Лидије Маринков Павловић биће свечано отоврена у петак, 16. новембра 2018. са почетком у 20 часова у Оставинској галерији у Београду.

Изложба је за све заинтересоване отворена до 22. новембра 2018.

Изложба Лидије Маринков Павловић представља саставни део докторског уметничког пројекта под називом Аналогни процеси – сликарство као плурална уметничка пракса. Реч је о уметничком истраживању у чијем фокусу је разматрање и предочавање промена које се дешавају са традиционалним сликарским медијем, његовим језиком и процедурама, а под утицајем савремених технологија и нових медија.

Основни проблемски токови истраживања акцентовани су преко синтагме аналогни процеси која истовремено реферира на сличност, припадност одређеном обрасцу или правилу, али и на репрезентацијске обрасце уопште, односно на „сиве зоне“ континуираних промена вредности чије оквире је тешко са поузданошћу одредити. У терминолошким одређењима која потичу из области информатичких технологија, аналогни процеси су супротстављени дигиталним јер омогућују постављање бесконачног броја међувредности које не могу бити апсолутно и прецизно дефинисане. У том смислу, сликарство се актуелизује као уметничка пракса која може да укључи плуралне вредности, рефлектује континуиране промене и која управо стога, као наличје сличности и подударности, уводи важно питање разлике и разликовања. Другим речима, свака слика сликарства је сличнија било којој другој слици сликарства, него моделу или предложку по којем је насликана.

Изложба обухвата сликарске радове који су настали на основу претходних, дигитално генерисаних предложака, штампане дигиталне предложке, објекате и мање интервенције/аудио и видео инсталације у непосредном контексту појединих радова.

 

 

 

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.