Scroll Top

Најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета додељене награде Ерсте банке #verzujusebe

Zajednicka fotka
}}

Најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета додељене награде Ерсте банке #verzujusebe

Најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета додељене награде Ерсте банке #verzujusebe

На свечаности у Ректорату Универзитета уметности у Београду 15. децембра 2023. године уручене су награде #verujusebe најбољим студентима и студенткињама уметничких факултета у Србији. Ова награда установљена је недавно потписаним Протоколом о сарадњи између Ерсте Банке и високошколских институција у Србији које образују будуће уметнике и раднике у култури и додељиваће се истакнутим младим ствараоцима током наредне три године.

Према Протоколу, овогодишње награде уручене су најбољим студентима са Универзитета уметности у Београду, Академије уметности Универзитета у Новом Саду, Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Факултета уметности Универзитета у Нишу и Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Укупно је додељено десет награда, а овогодишњи лауерати су: Марија Мијушковић, Бојан Завишин, Софија Павковић и Ирина Пејоска из Београда, Андријана Пантић, Огњен Мићовић и Соња Кнежић из Новог Сада, Бошко Тујковић из Крагујевца, Алекса Спасић из Ниша и Огњен Миленковић из Приштине.

„Као уметници, непрекидно откривамо нове светове и хоризонте. На том путу имамо бројна преиспитивања, али жеља да публици представимо своју уметничку визију увек је и изнова присутна. То је оно што нас подстиче да будемо бољи, да истрајемо и изборимо се са сопственим несигурностима. Када радимо оно што искрено волимо и имамо подршку људи око нас, ништа нас не може зауставити. Снага је у нама. Треба јој само дати подстицај, веровати у себе и сваки циљ постаје остварив“, изјавио је поводом уручене награде Огњен Миленковић, студент са Факултета уметности Универзитета у Приштини, захваливши се Ерсте Банци на томе што овом наградом скреће пажњу на младе уметнике и даје им подстрек за даљи рад и афирмацију на пољу уметности.

„Увек ме радује када се препозна и вреднује рад и труд студената, посебно уметности, за коју сматрам да нажалост не добија пажњу коју заслужује. Заиста је сјајан осећај добити ово признање које је пре свега потврда за досадашње залагање, али и велики мотив за даља усавршавања и остваривање циљева и амбиција“, рекла је на свечаности Андријана Пантић, студенткиња Департмана музичке уметности на Академији уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду.

„Скоро две деценије Ерсте Банка неуморно улаже у различите програме из области културе и уметности, подржавајући традиционалне садржаје искусних стваралаца, али и оне другачије, храбрије, алтернативније, чији су аутори млади уметници. Ове године, у складу са нашом комуникационом платформом #verujusebe, одлучили смо да пружимо подршку онима који тек долазе, студентима и студенткињама десет уметничких факултета у Србији. Новчаном наградом и статуетом #verujusebe желели смо да их похвалимо, али и да им се захвалимо што су уметност и културу одабрали као свој будући животни позив. Истовремено, желимо и да их охрабримо, да им ставимо до знања да су њихове активности и резултати, њихов труд, рад, посвећеност и љубав према овој области итекако примећени и препознати и да наставе пуном паром ка свом циљу, ка остварењу свог уметничког сна“, истакла је Александра Косановић Стрижак, директорка Сектора маркетинга и комуникација у Ерсте Банци Србија, приликом уручења награда.

Ерсте Банка у Србији препозната је по свом вишедеценијском улагању у програме, пројекте и иницијативе у области културе и уметности, а награда #verujusebe има за циљ да подстакне млађе генерације уметника да наставе да верују у себе и свој уметнички пут.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.