Изложба (Дис)континуитети

#
}}

Изложба (Дис)континуитети
Музеј савремене уметности Војводине
Четвртак, 21.12.2017. у 19.00
Нови Сад

Наслањајући се на идеју некадашњег Новосадског салона, који је због финансијских и организационих тешкоћа у пословању након изложбе 2011. године престао да постоји, Музеј савремене уметности Војводине отвара врата новом пројекту под радним насловом „Војвођански салон“ чији ће задатак бити праћење, подржавање и презентација савремене уметничке сцене у Војводини.

Прва изложба „(Дис)континуитети“ биће свечано отворена у четвртак, 21. децембра у 19 часова у Музеју савремене уметности Војводине.

Радове ће изложити и студенти Департмана ликовне уметности: Лариса Ацков, Велимир Андрејевић, Теодора Ивков, Тадија Јаничић, Соња Јо, Тибор Лазар, Филип Марковиновић, Марина Милановић, Милан Нешић, Миодраг Перић, Милета Поштић, Арпад Пулаи, Раде Тепавчевић и Шок галерија.

Поред увида у актуелну уметничку праксу у Војводини, изложба би се у проширеном обиму презентовала и у другим војвођанским градовима, а оно што је можда најважније је да би овакав годишњи увид био прилика за афирмацију бројних невидљивих аутора, као и младих уметника, уз могућност продукције нових уметничких дела.

Кустоскиње изложбе су:  доц. Андреа Палашти и Драгана Гарић Јовичич.

Изложба је отворена до 15. фебруара 2018.

Војвођански салон 

Сродне вести