Scroll Top

Мастер клас и предавање за соло певаче – Ђорђе Нешић, професор са Конзерваторијума Менхетен у Њујорку

Nesic solo pevanje
}}

Мастер клас и предавање за соло певаче – Ђорђе Нешић, професор са Конзерваторијума Менхетен у Њујорку
10.03.2023.
12-16.00
Учионица Ц9
Косовска 33

Мастер клас за студенте соло певања одржаће гост Департмана музичке уметности Академије уметности Нови Сад Ђорђе Нешић, професор са Конзерваторијума Менхетен у Њујорку у петак, 10. марта 2023. у учионици Ц9 у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33 од 12 до 16 часова.

Напомена: број места за присуство на мастер класу је ограничан, приоритет имају студенти са Катедре за соло певање.

Уметност пијанисте Ђорђа Нешића је од стране критичара описана је као “смела”, “осећајна”, и “суптилно виртуозна”. Његова каријера укључује рецитале, концерте и камерно музицирање у САД-у, и у родном Београду.

У априлу 2023. диригује оперу „Свадба Ане Соколовић“ на Менхетан Конзерваторијуму у Њујорку, а потом наставља сарадњу са летњим фестивалом Опера Саратога. Претходне сезоне означене су наступима у Вајл Сали Карнеги Хола, Коларцу, Народном Музеју у Београду, Галерији САНУ. Недавно се вратио из Бразила где је одржао концерт поводом прославе 80. година успостављања дипломатских односа Србије и Бразила. Корепетирао мајсторски курс у Карнеги Холу, са мецо-сопраном Џојс ДиДонато. Наступи су забележени на годишњој конференцији Опера Америка у Сан Франциску, Карнеги Хол салама Вајл и Занкел, мајсторски курс и концерти на Коларцу, Кенеди Центру у Вашингтону, и Асоло театру у Сарасоти. Ђорђе је снимио колекцију соло песама за организацију Опера Америка, свирао је у Занкел и Вајл салама Карнеги Хола, на серијалу “Звезде будућности” фестивала Равинија у Чикагу, и снимио је за телевизију и DVD емисију “This Little Light of Mine” са сопраном Адриен Данрич, која је добитник локалне Еми награде. Такође је свирао у Линколн центру, Уједињеним Нацијама, Ман уметничком центру у Филаделфији, и Фуџи тв Јапан, снимио многобројне емисије за Амерички национални радио. Учествовао је у фестивалима Танглевуд, Аспен, Саратога Опера, Глимерглас Опера, Хјустон Опера, Гринич Фестивал.

Ђорђе Нешић је професор на њујоршком конзерватоијуму Манхатан, и члан је Уметничке Глобалне Фондације базиране у Женеви.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.