Информативни панел о MEDIA програму Европске уније

}}

Информативни панел
Петроварадинска тврђава
02.09.2017. у 14h

У оквиру Cinema city фестивала биће одржан Информативни панел о MEDIA програму Европске уније намењеном професионалцима из области филма који ће реализовати MEDIA Деск Србија. Панел ће се одржати 02.09.2017. са почетком у 14 часова у конференцијској сали хотела Леополд на Петрвоарадинској тврђави.

Потпрограм МЕДИА у оквиру програма Креативна Европа подстиче развој европског аудиовизуелног и мултимедијалног сектора, дајући подршку: развоју, дистрибуцији и промоцији европских играних, анимираних и документарних филмова и телевизијских серија, развоју и промоцији нових медијских садржаја, стручном усавршавању филмских професионалаца, развоју нових технологија и платформи за дистрибуцију аудиовизуелног садржаја, филмским фестивалима и развоју публике.
Догађаји попут Инфо дана представљају јединствену прилику за промоцију програма Креативна Европа и служе да објасне програм и његове механизме потенцијалним корисницима али и та повећају видљивост самог програма међу младим аудиовизуелним професионалцима.

У оквиру информативног панела о MEDIA програму, у сарадњи са Француским институтом биће представљена платформа која има за циљ успостављање нових партнерстава између француских и српских стручњака у области филма и аудио-визуелне продукције. У току ове презентације домаћим стручњацима биће представљен сусрет који Француски институт организује у партнерству са Филмским центром Србије и Фестивалом ауторског филма, а који ће у новембру ове године окупити велики број учесника и стручњака из света филма.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.

ПОЗИВНИЦА ЗА ИНФОРМАТИВНИ ПАНЕЛ 

Сличне вести