Scroll Top

Шортс 2017. – Фестивал видео уметности и кратког филма

fbpage1 shortz festival 2
}}

Шортс 2017.
Фестивал видео уметности и кратког филма
21.- 23. децембра 2017.
Ректорат
Универзитет у Новом Саду

Осми по реду Интернационални фестивал кратког видеа и филма „ШОРТС 2017.“ биће одржан од 21. до 23. децембра 2017. у Амфитеатру Ректората током три пројекциона дана, од 18 часова.

Током три фестивалска дана биће представљени филмови пристигли на отворени, јавни конкурс, студентски филмови са Академије Уметности у Новом Саду као и афирмисани, награђивани, светски познати аутори кратког филма.

Манифестација је подржана од стране непрофитних партнерских организација са којима је остварила креативну сарадњу протеклих година, као што су АV-ARKKI, Klik, KIMUAK, Siks Pek Film, Haus of Films, L-оdак, Tamahi festival, Frog Film Festival, АВИ Фест и Црногорска Кинотека.

Као и предходних седам фестивала „ШОРТС 2017.“ је конципиран као отворена платформа за промоцију савременог кратког и експерименталног филма. Програм фестивала у духу добре традиције као и претходних година представља последња остварења награђиваних и интернационално познатих и признатих аутора. Фестивал надаље има амбицију и да прошири своје активности у складу са стратегијом градова у развоју (ка узбудљивом граду) едукацијом публике, јачањем међународне сарадње и креативних потенцијала како са другим фестивалима тако и међу уметничким академијама из региона и шире.

У низу фестивала који прате видео уметност и продукцију кратког филма, ова манифестација апострофира и студентска остварења као платформа за њихов даљи развој, размену и напредовање, пласирањам нових домаћих ауторских дела, развијајући дијалог између студената-који тек улазе у све присутнији свет аудио-визуелних уметности, аудио визуелних уметника у развоју и реномираних видео аутора и аутора кратког филма.
Фестивал подстиче и годишњу домаћу продукцијску видео сцену испред Академије Уметности у Новом Саду, чинећи је конкурентнијом на тржишту.

Интернационални фестивал кратког видеа и филма „ШОРТС“ до сада је одржан седам пута, са разним темама (3Д видео, вертикални филм, акциони филм, неми филм…) и експавнизвном амбицијом да се прикаже како студентски филм тако и значајна остварења реномираних аутора.

Поучени искуством претходна четири фестивала, очекујемо велику заинтересованост публике и добру рецепцију критике.

Фестивал је покренула Катедра за нове ликовне медије Департмана ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду 2009. године. Улаз на Фестивал је бесплатан.

Мало више о фестивалу можете сазнати на следећој страни:

http://shortzfestival.wixsite.com/filmshortz

https://www.facebook.com/shortzfilmfestival/

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.