Шортс 2017. – Фестивал видео уметности и кратког филма

fbpage1 shortz festival 2
}}

Шортс 2017.
Фестивал видео уметности и кратког филма
21.- 23. децембра 2017.
Ректорат
Универзитет у Новом Саду

Осми по реду Интернационални фестивал кратког видеа и филма „ШОРТС 2017.“ биће одржан од 21. до 23. децембра 2017. у Амфитеатру Ректората током три пројекциона дана, од 18 часова.

Током три фестивалска дана биће представљени филмови пристигли на отворени, јавни конкурс, студентски филмови са Академије Уметности у Новом Саду као и афирмисани, награђивани, светски познати аутори кратког филма.

Манифестација је подржана од стране непрофитних партнерских организација са којима је остварила креативну сарадњу протеклих година, као што су АV-ARKKI, Klik, KIMUAK, Siks Pek Film, Haus of Films, L-оdак, Tamahi festival, Frog Film Festival, АВИ Фест и Црногорска Кинотека.

Као и предходних седам фестивала „ШОРТС 2017.“ је конципиран као отворена платформа за промоцију савременог кратког и експерименталног филма. Програм фестивала у духу добре традиције као и претходних година представља последња остварења награђиваних и интернационално познатих и признатих аутора. Фестивал надаље има амбицију и да прошири своје активности у складу са стратегијом градова у развоју (ка узбудљивом граду) едукацијом публике, јачањем међународне сарадње и креативних потенцијала како са другим фестивалима тако и међу уметничким академијама из региона и шире.

У низу фестивала који прате видео уметност и продукцију кратког филма, ова манифестација апострофира и студентска остварења као платформа за њихов даљи развој, размену и напредовање, пласирањам нових домаћих ауторских дела, развијајући дијалог између студената-који тек улазе у све присутнији свет аудио-визуелних уметности, аудио визуелних уметника у развоју и реномираних видео аутора и аутора кратког филма.
Фестивал подстиче и годишњу домаћу продукцијску видео сцену испред Академије Уметности у Новом Саду, чинећи је конкурентнијом на тржишту.

Интернационални фестивал кратког видеа и филма „ШОРТС“ до сада је одржан седам пута, са разним темама (3Д видео, вертикални филм, акциони филм, неми филм…) и експавнизвном амбицијом да се прикаже како студентски филм тако и значајна остварења реномираних аутора.

Поучени искуством претходна четири фестивала, очекујемо велику заинтересованост публике и добру рецепцију критике.

Фестивал је покренула Катедра за нове ликовне медије Департмана ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду 2009. године. Улаз на Фестивал је бесплатан.

Мало више о фестивалу можете сазнати на следећој страни:

http://shortzfestival.wixsite.com/filmshortz

https://www.facebook.com/shortzfilmfestival/

Сличне вести