Scroll Top

Пројекат “Дани Линца у Новом Саду”

}}

Пројекат “Дани Линца у Новом Саду”
Радионице
Студенти Академије уметности

Међународни дан Дунава (29. јуна) у Новом Саду се обележава кроз повезивање са одабраним градом (бившом или будућом престоницом културе) из подунавског региона у циљу културне размене. Ове године Новосађани ће имати прилику да сазнају нешто више о Линцу, који је 2009. године био Европска престоница културе.  Дани Линца у Новом Саду одржавају се од 25. до 27. јуна у организацији Фондације “Нови Сад 2021”.

Идеја догађаја је да развије занимљив и иновативан програм, креирајући нове мостове између културне баштине и нових уметничких жанрова кроз организоване радионице о уметничкој визуализацији и звучним инсталацијама. Студенти Академије уметности учествују у радионицама које воде уметници из Линца и локални ди џејеви. Радионице се одржавају на Академији уметности у објекту који се налази у Косовској 33.

Млади су на тај начин кључени у активности које повезују не само два града на Дунаву, већ и савремене уметничке приступе, културно наслеђе и различите уметничке жанрове. Након дводневног програма, и три паралелне радионице, причу заокружује наступ полазника радионица и њихових ментора у клубу „Паберај“ 27. јуна у 20 сати.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.