Projekat “Dani Linca u Novom Sadu”

}}

Projekat “Dani Linca u Novom Sadu”
Radionice
Studenti Akademije umetnosti

Međunarodni dan Dunava (29. juna) u Novom Sadu se obeležava kroz povezivanje sa odabranim gradom (bivšom ili budućom prestonicom kulture) iz podunavskog regiona u cilju kulturne razmene. Ove godine Novosađani će imati priliku da saznaju nešto više o Lincu, koji je 2009. godine bio Evropska prestonica kulture.  Dani Linca u Novom Sadu održavaju se od 25. do 27. juna u organizaciji Fondacije “Novi Sad 2021”.

Ideja događaja je da razvije zanimljiv i inovativan program, kreirajući nove mostove između kulturne baštine i novih umetničkih žanrova kroz organizovane radionice o umetničkoj vizualizaciji i zvučnim instalacijama. Studenti Akademije umetnosti učestvuju u radionicama koje vode umetnici iz Linca i lokalni di džejevi. Radionice se održavaju na Akademiji umetnosti u objektu koji se nalazi u Kosovskoj 33.

Mladi su na taj način ključeni u aktivnosti koje povezuju ne samo dva grada na Dunavu, već i savremene umetničke pristupe, kulturno nasleđe i različite umetničke žanrove. Nakon dvodnevnog programa, i tri paralelne radionice, priču zaokružuje nastup polaznika radionica i njihovih mentora u klubu „Paberaj“ 27. juna u 20 sati.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.