Пројекат „Дани Линца у Новом Саду“

}}

Пројекат „Дани Линца у Новом Саду“
Радионице
Студенти Академије уметности

Међународни дан Дунава (29. јуна) у Новом Саду се обележава кроз повезивање са одабраним градом (бившом или будућом престоницом културе) из подунавског региона у циљу културне размене. Ове године Новосађани ће имати прилику да сазнају нешто више о Линцу, који је 2009. године био Европска престоница културе.  Дани Линца у Новом Саду одржавају се од 25. до 27. јуна у организацији Фондације „Нови Сад 2021“.

Идеја догађаја је да развије занимљив и иновативан програм, креирајући нове мостове између културне баштине и нових уметничких жанрова кроз организоване радионице о уметничкој визуализацији и звучним инсталацијама. Студенти Академије уметности учествују у радионицама које воде уметници из Линца и локални ди џејеви. Радионице се одржавају на Академији уметности у објекту који се налази у Косовској 33.

Млади су на тај начин кључени у активности које повезују не само два града на Дунаву, већ и савремене уметничке приступе, културно наслеђе и различите уметничке жанрове. Након дводневног програма, и три паралелне радионице, причу заокружује наступ полазника радионица и њихових ментора у клубу „Паберај“ 27. јуна у 20 сати.

Сличне вести