Scroll Top

Позив за учешће на заједничкој изложби студената Академије уметности “САН”

SAN insta
}}

Позив за учешће на заједничкој изложби студената Академије уметности “САН”

Драге колеге,

Овим путем бисмо желели да вас позовемо да нам се прикључите на колективном представљању студената Академије уметности у Новом Саду, које би самоиницијативно било организовано од стране нас, студената!

Иако смо током ове три и по године студирања имали прилике да учествујемо у већем броју ваннаставних активности – радионица, пројеката и заједничких изложби организованих како на Академији, тако и ван њених оквира, схватили смо да нам је искуство самосталног организовања изложби готово никакво. То је чињеница која, верујемо, важи за већину вас који, у борби да изађете на крај са свим обавезама и задацима у оквиру факултета, заборављате да се посветите сопственом стваралаштву и његовом презентовању широј публици. Хајде да то променимо!

Једини услов да се прикључите овом пројекту јесте да на искрен, аутентичан начин, кроз одабран медиј, одговорите на задату тему – САН. Када смо бирали тему, било нам је битно да она буде довољно опширна, универзална за сваку особу, да буде инспиративна и да на јасан начин повезује све радове у једну смислену целину.
Шта је за тебе сан? Тумачења појма сан има много – може се односити на процес који се одвија током спавања, а такав сан може бити пријатан или застрашујућ (тада говоримо о кошмару); сан се може односити и на сањарење током дана, на оне моменте у којима се изгубимо у сопственим маштаријама и на тренутак заборавимо на реалност у којој се налазимо; такође, можемо говорити о појму сна као жеље, тежње, амбиције и идеала, а и ту онда можемо направити поделу на индивидуални или колективни сан. Животни сан, дечји сан, сан једног друштва или нације, изгубљен, неухватљив, неодсањан сан. Подели са нама твој сан!

Заједничка изложба студената Академије уметности – САН

– Позив је отворен за сва три департмана Академије уметности (ликовни, музички и драмски).
– Не постоје ограничења у медију – фотографија, цртеж, слика, графика, скулптура, плакат, уметничка књига, текст, видео рад, инсталација, перформанс, композиција, аудио рад итд.
– Радове можете пријављивати индивидуално или као уметничку колаборацију два или више студената.
– Имајте на уму да нам је буџет непостојећи/минималан. Надамо се да ћемо већину основне опреме успети да позајмимо (рамови, осветљење, телевизори/монитори, пројектори, звучници), али све трошкове који излазе из тих оквира сносите самостално. У зависности од количине пријављених студената и радова, постоји могућност да пронађемо спонзора који би покрио део трошкова, али то је додатна ставка којој ћемо се заједнички посветити у зависности од потреба.
– План је да се изложба одржи у априлу или мају 2022. године.
– Простор још увек није тачно дефинисан, али за сада имамо две могуће опције: нова геларија Академије на Булевару Михајла Пупина или СКЦНС Фабрика.
– Након завршетка пријава, одржаћемо неколико састанака на којима ћемо се заједнички бавити различитим могућностима поставке радова и њиховим уклапањем унутар простора у ком ће се налазити, одабиром материјала, као и свим логистичким аспектима изложбе (обезбеђивањем средстава, материјала и опреме, дизајном каталога и галеријског простора, оглашавањем итд).
– Пријаве су отворене до 14. фебруара 2022. године.
– У пријави је потребно приложити идејни концепт рада, предлог поставке и мотивацију за учешће на изложби.

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ СЕ НАЛАЗИ ОВДЕ.

Организатори: студенти четврте године фотографије, Катедра за фотографију, Департман ликовних уметности

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.