Scroll Top

Гост АУНС: Доналд Вебер, представљање књиге “Wаr Sand”

Donald Veber
}}

Представљање књиге “Wаr Sand”
Доналд Вебер
Петак, 8. 12. 2017. у 10.00
Косовска 33
Академија уметности

У оквиру међународног симпозијума Свестког бијенала студентске фотографије под називом “Фотографија као методологија визуелног истраживања” гост катедре за фотографију је Доналд Вебер, реномирани фотограф и предавач на Краљевској академији у Хагу (KABK).

До сада је објавио четири књиге, а последњу под називом “Wаr Sаnd” представиће у четвртак 7. децембра у 17h у просторијама Kатедре за фотографију у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33.

За свој фотографски рад добио је бројне награде међу којима се издвајају: World Press Photo, Lange-Taylor Prize, the Duke and Duchess of York Prize. Добитиник је Guggenheim стипендије.

Књига “Wаr Sаnd” производ је вишегодишњег истраживања на тему рата и историјске жртве која у његов, иначе документарни приступ, доноси радикалан отклон ка концепту и истраживању текста као важног чиниоца у савременој уметничкој пракси.

Предавање је отворено за све заинтересоване.

Доналд Вебер један је од чланова овогодишњег жирија за Бијенале студентске фотографије у организацији Академије уметности Нови Сад.

У петак, 8. 12. 2017. у 10 часова организовано је преглед портфолија са студентима фотографије.

Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.