Гост АУНС: Доналд Вебер, представљање књиге „Wаr Sand“

Donald Veber
}}

Представљање књиге „Wаr Sand“
Доналд Вебер
Петак, 8. 12. 2017. у 10.00
Косовска 33
Академија уметности

У оквиру међународног симпозијума Свестког бијенала студентске фотографије под називом „Фотографија као методологија визуелног истраживања“ гост катедре за фотографију је Доналд Вебер, реномирани фотограф и предавач на Краљевској академији у Хагу (KABK).

До сада је објавио четири књиге, а последњу под називом „Wаr Sаnd“ представиће у четвртак 7. децембра у 17h у просторијама Kатедре за фотографију у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33.

За свој фотографски рад добио је бројне награде међу којима се издвајају: World Press Photo, Lange-Taylor Prize, the Duke and Duchess of York Prize. Добитиник је Guggenheim стипендије.

Књига „Wаr Sаnd“ производ је вишегодишњег истраживања на тему рата и историјске жртве која у његов, иначе документарни приступ, доноси радикалан отклон ка концепту и истраживању текста као важног чиниоца у савременој уметничкој пракси.

Предавање је отворено за све заинтересоване.

Доналд Вебер један је од чланова овогодишњег жирија за Бијенале студентске фотографије у организацији Академије уметности Нови Сад.

У петак, 8. 12. 2017. у 10 часова организовано је преглед портфолија са студентима фотографије.

Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност

Сличне вести