Scroll Top

IN MEMORIAM – Борис Черногубов

}}

IN MEMORIAM – Борис Черногубов

Диригент и пијаниста, професор Борис Черногубов преминуо је у 80-ој години живота, у Новом Саду. Рођен је 11. децембра 1942. године у Глогоњу. Основну и средњу школу завршио је у Панчеву, а средњу музичку школу „Станковић“ у Београду. На Музичкој академији у Београду дипломирао је на клавирском одсеку у класи професорке Станке Врињанин и одсеку дириговања у класи професора Михајла Вукдраговића.

У току своје дугогодишње и плодне уметничке делатности, професор Черногубов краће је наступао као концертни пијаниста, а тежиште његовог рада било је дириговање хоровима, посебно Хора Опере СНП-а и Хора Академије уметности Нови Сад. Добитник је многобројних награда и признања.

Своју педагошку каријеру започиње 1979. године на Академији уметности у Новом Саду, одакле одлази у пензију као редовни професор. Током деценија рада био је продекан за материјално-финансијско пословање, шеф Катедре за композицију, Председник Савета Академије уметности и члан Наставно уметничког научног већа Академије уметности. Остаће упамћен као цењени стручњак међу колегама и изузетан предавач генерацијама новосадских студената.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.