Scroll Top

Филмски фестивал РАЗМЕНА

}}

Филмски фестивал РАЗМЕНА
06-08. јуна 2024.
Биоскоп Културног центра Новог Сада
Академија уметности Нови Сад
Улаз је бесплатан.

Филмски фестивал РАЗМЕНА

Катедра за аудиовизуелне медије Департмана драмских уметности Академије уметности Нови Сад организује друго издање Интернациноналног фестивала студентског филма “Размена” које ће се одржати од 6. до 8. јуна 2024. године у биоскопу Културног центра Новог Сада и у згради Академије уметности Нови Сад у Ђуре Јакшића 7.

Селектор овогодишње “Размене”, драмски писац и професор Угљеша Шајтинац, је одабрао 22 студентска филма из 17 различитих земаља који чине главни такмичарски програм фестивала.

Студентски жири у саставу: Евгенија Танева, студенткиња режије из Бугарске и прошлогодишња добитница награде за најбољу режију на првом издању фестивала Размена, Катарина Бугарин, студенткиња продукције на ФДУ Београд и Марко Гигић, студент камере на АУНС, одлучиће о наградама које ће бити додељене у три категорије, за најбољу камеру, најбољу режију и најбољи филм.

Пратећи програм фестивала обухвата селекцију кратких анимираних филмова и две мастер клас радионице.

Сценаристкиња Моња Јовић ће одржати мастер клас о филмском сценарију, а чувени редитељ Горан Марковић о филмској режији.

Мисија фестивала “Размена” је промоција студентског филмског стваралаштва и стварање платформе за размену искустава и креативности која ће повезати студенте Департмана драмских уметности Академије уметности у Новом Саду са колегама и будућим филмским ствараоцима из целог света.

Идеја и иницијатива за оснивање овог фестивала долази од стране четири студенткиње модула Продукција за аудиовизуелне медије: Милене Јовић, Еме Богосављевић, Емилије Васовић и Катарине Гајинов под менторством професорице др Душице Драгин и стручне сараднице Бојане Старчевић.

Фестивал је суфинансиран средствима Градске управе за културу Града Новог Сада.

Детаљан програм фестивала може се погледати на сајту: https://razmenafestival.com/

Улаз на све пројекције је слободан.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.