Scroll Top

A-фест: Предавање проф. Арсена Чаркића “Rахмањинов и Прокофјев – композитори извођачи”

}}

A-фест: Предавање проф. Арсена Чаркића “Rахмањинов и Прокофјев – композитори извођачи”
Петак, 22.12.2023. у 12.00
Свечана сала Академије уметности Нови Сад
Петроварадинска тврђава

A-фест: Предавање проф. Арсена Чаркића “Rахмањинов и Прокофјев – композитори извођачи”

У оквиру A-фест фестивала Департама музичке уметности биће одржано предавање проф. Арсена Чаркића који нам долази са Академије уметности у  Бања Луци на тему “Rахмањинов и Прокофјев – композитори извођачи”.

Предавање ће бити одржано у петак, 22.12.2023. у  Свечана сала Академије уметности Нови Сад на Петроварадинској тврђави са почетком у 12 часова.

Арсен Чаркић је пијаниста, диригент, извођач и професор музике. Школовао се у Сарајеву, Новом Саду, Београду и Бањалуци уз професоре Срђана Далагију, Верицу Вербич, Кемала Гекића, Јокут Михаиловић и Невену Поповић. Током школовања и студија редовно је концертирао, снимао, те учествовао на многим такмичењима и фестивалима освајајући бројне награде, међу којима и награду фондације „Олга Михаиловић“ за најталентованијег студента ФМУ Београд.

У свом педагошком раду прошао је пут од демонстратора на ФМУ Београд, преко асистента Клавирског одсјека на Музичкој Академији у Источном Сарајеву, те професора на Слобомир Универзитету у Бијељини, а од 2003. године ради на Академији умјетности у Бањој Луци, где је изабран у звање редовног професора.

Поред универзитетске наставе, радо сарађује са многим младим уметницима редовно држећи мастер-класове, семинаре и предавања у земљама региона, уз бројна чланства у жиријима на многим међународним такмичењима из области дириговања и клавира.
Његов уметнички рад карактеришу бројни реситали, солистички и концерти с оркестром те велики број камерних наступа, док је његово искуство диригента мешовитих и мушких састава и ансамбала богато награђивано на хорским такмичењима.

Наступао је у многим концертним дворанама земље и региона са познатим именима, оркестрима и саставима музичке сцене Балкана и света.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.